woensdag 20 oktober 2021

São Miguel Dag 49 Inpakken

 Het liefst zouden we hier blijven om de bouw van het huis verder te volgen, maar we moeten naar huis om daar dingen te regelen.
Er worden binnenkort dingen geleverd (banken, waterbed enz), we moeten nog dingen kopen die met de container mee moeten en die container kan natuurlijk niet weg of ingepakt worden als wij hier zitten.
Dus morgen vliegen we terug en vandaag was het opruimen en inpakken.
In de auto lag best wat zand en spul, dus heeft Paul hem eerst even gezogen zodat hij er weer netjes uit ziet als hij 'gaat logeren'.
Er zijn een aantal dingen die we gekocht hebben om hier te gebruiken (waterschoenen, zwemkleding, stevige schoenen enz) en het heeft natuurlijk weinig zin  om dat nu mee terug te nemen zodat het over een  maand of twee de container in kan.
We hebben nu van de achterbak van de auto een kleine opslagruimte gemaakt en daar al die spullen ingestopt.
Hierna was het tijd om de koffers in te pakken, dat doet Paul altijd want dan hebben we maar 2 koffers nodig :-)
Ik heb alle kleren opgevouwen.
Nuno wilde ons nog graag even spreken voordat we naar huis gaan, dus hadden we om twee uur weer bij het huis afgesproken.
Terwijl we stonden te praten zag ik steeds water boven de rotsen omhoog komen, dus toen we afscheid genomen hadden van Nuno zijn we nog even op de miradouro gaan kijken.
En natuurlijk ook nog even bij het zwembad.
De golven waren enorm groot en je zag ze steeds groter worden
om dan op de dam van het zwembad kapot te slaan.
Ook zijn we nog een kop koffie gaan drinken bij Bar dos Poços.
Het uitzicht is nu niet zo heel mooi, maar de koffie is heerlijk en de volgende keer dat we hier komen is de rotonde met de walvis vast klaar; ik ben zo benieuwd hoe het zal worden.
Toen we naar huis reden stond er bij het secretariaat van een school (?) de poort open en viel mijn oog  op een muurschildering waarvan ik dacht dat het wel eens van Yves kon zijn.
Paul heeft de auto geparkeerd en ik ben even terug gelopen, door de poort heen en ja hoor, op de valreep nog een Yves kunstwerk!
Vervolgens zijn we richting Arrifes gereden en onderweg gestopt bij de benzinepomp waar ook een soort carwash is.
Daar heeft Paul het ergste zout van de auto afgespoten.
Daarna zijn we naar de Renault garage gereden waar de auto gekocht is.
Toen we de auto kochten hebben we afgesproken dat hij hier op het afgesloten parkeerterrein bij de nieuwe auto's mag staan tot we weer terug komen, dus hier gaat hij nu een paar maanden logeren :-)
Een hele fijne service.
Ze hebben een taxi voor ons gebeld, die er na vijf minuten al was en daarmee zijn we naar huis gegaan.
Omdat we nu autoloos zijn hebben we zelf eten gekookt en daarna hoefde er niet veel meer te gebeuren en zijn we op tijd naar bed gegaan, want morgen is het heel vroeg dag.



2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Goeie reis!

Margriet zei

Ik ben weer bij! En jullie zijn weer thuis.