zondag 10 oktober 2021

São Miguel Dag 39 Zwemmen

 Vanmorgen hebben we eerst uitgeslapen.
Na het ontbijt bleek dat er geen brood was voor de lunch en toen zijn we eerst maar naar Continente in Capelas gegaan om dat, en wat er verder nog op het lijstje stond, te gaan halen.
De berg waar we vanuit het huis naar kijken is een van de twee Pico das Mamas, daar ligt een multicache op en die wilden we na de lunch gaan doen.
Alleen op de weg naar het huurhuis toe hebben we nergens een pad kunnen ontdekken, dus zijn we met de auto eromheen gereden op zoek naar de ingang van een pad.
Overal waren hekken voor en misschien is het hier wel de gewoonte en toegestaan dat men eroverheen klimt en gewoon de berg op gaat, maar wij voelden ons daar niet goed bij, want voor hetzelfde geld kom je een boze boer tegen, dus dat moeten we maar eerst een keer navragen.
Toen hebben we gewoon een rondje gereden en zochten we een cache bij de ingang van de Golf Club.
Daarna zijn we naar Capelas gereden om te gaan zwemmen.
Paul wilde graag foto's van dat hij aan het zwemmen was, dus nadat ik mijn baantjes had getrokken ben ik eruit gegaan om foto's van hem te maken.
Het was heerlijk rustig in het bad.
Ik zwem altijd baantjes vanaf de trappen naar de andere ingang, want ik krijg nogal eens kramp in mijn voeten en dan zit ik zo op de rotsen als het nodig is.
Vandaag was het zwemmen extra inspannend want naar beide kanten zwommen we tegen de stroom in en leek het alsof we niet vooruit kwamen.
We hebben dus best wat calorieën verbrand.
Het was weekend dus de redders waren er weer.
Thuis hebben we lekker gedouched en verder rondgerommeld tot het tijd was om eten te koken.


Geen opmerkingen: