zaterdag 16 oktober 2021

São Miguel Dag 45 Omgeving van Ribeira Grande

 Vandaag gingen we richting Ribeira Grande en de eerste stop was bij het strand van St Barbara.
Eerst gingen we een stuk over het strand wandelen en daarna wilden we koffie drinken bij Tuka Tula, waar we altijd koffie drinken.
Helaas hebben die het nu ook een beetje hoog in de bol gekregen, want we mochten er alleen maar zitten als we zouden lunchen, anders konden we wel koffie krijgen en die op het strand opdrinken.
Oké de koffie mochten ze houden, wij drinken ze wel bij Bar dos Poços, daar mag je op elk moment van de dag koffie bestellen en op het terras opdrinken.
We gingen een stukje langs de kust rijden en dat was lastig want ze waren ergens aan het werk en omdat het op veel plaatsen eenrichting was duurde het even voordat we weer terug op de kustweg waren.
Hier waren we bij Praia do Monte Verde en ik vroeg me af of ze die strook kunstgras nou neergelegd hadden om er een groene berg van te maken.
Deze mural had ik al een aantal keren vanuit de auto gezien, maar je kunt op die weg zo lastig stoppen, maar vanaf de parkeerplaats bij praia do Monto Verder kon ik er prima een foto van maken.
Ik heb nog nooit van Nicolau Breyner gehoord, maar het was een hele bekende Portugese acteur, televisie persoonlijkheid en deze muur is een homage aan hem.


Bij Miradouro do Palheiro wilden we een cache zoeken in het parkje ernaast.
Daar stonden ongeveer 30 banken en maar 1 bankje was bezet met 3 jongeren erop; uiteraard stond dat bankje precies voor de boom waar de cache zou moeten liggen, dus die zoeken we wel een volgende keer.
Maar het uitzicht was zeker de moeite waard.
We reden verder tot opeens de weg overging in een zandpad en omdat we geen idee hadden wat we achter de heuvels zouden aantreffen zijn we niet verder gereden.
Ik keek op de kaart en zag dat we weer een heel stuk zouden moeten omrijden en omdat het zo lekker weer was besloten we om naar ons zwembad te gaan en te gaan zwemmen.
Onderweg kwamen we langs deze meubelzaak, de keren dat we hier voorbij gekomen zijn was hij gesloten en omdat hij nu open was besloten we om even te gaan kijken.
We hebben nog wat dingen op het lijstje staan en als we die hier zouden kunnen vinden hoeven ze niet mee met de container.
Maar helaas, hier verkopen ze meubelen zoals we dat al in meerdere meubelzaken op S.Miguel gezien hebben: kitsch en totaal niet onze smaak.
Nu weten we dat we hier dus niet meer naar toe hoeven.
Hoe dichter we bij Capelas kwamen hoe lager de wolken rondom Sete Cidades hingen en het begon te regenen.
Bij het zwembad was het nog droog, maar we hadden zoiets van dat duurt niet lang meer en toen zijn we boodschappen gaan doen bij Continente.
Omdat de aardappelen deze week op moeten wilde ik broccoli hebben, maar dat was op en daarom reden we op de terugweg even langs Solmar, want daar kwamen we toch langs.
Naast Solmar zit een winkel waarvan ik al vaak afgevraagd heb wat ze daar nu verkopen en omdat we er nu toch waren zijn we even gaan kijken.
Nou dat was een openbaring, niet te geloven wat ze daar allemaal verkopen, zelfs wat knutselspullen en handwerkmaterialen.
We liepen de hele tijd tegen elkaar van kijk ze hebben dit of kijk ze hebben dat ook :-)
Fijn om te weten.
Bij Solmar hadden ze broccoli en zo hadden wij vanavond ook weer eten.

Geen opmerkingen: