dinsdag 12 oktober 2021

São Miguel Dag 41 Er is er een jarig.

 Dat hebben we enigszins gevierd om middernacht, met een kaartje dat ik ergens had weten te vinden, maar een echt kadootje had ik niet kunnen kopen, want we hadden niet gedacht dat we met Paul's verjaardag hier zouden zijn.
Gisteravond had Paul ineens wel weer wat last van zijn hoofd, even maar, maar dat was wel genoeg om mij weer de halve nacht wakker te houden om op hem te letten.
Gelukkig had hij vanmorgen nergens meer last van en wilde hij naar het huis toe, waar Nuno om 11 uur zou zijn om met de tegelleggers te praten.
Dus hebben we rustig ontbeten en koffie gedronken voordat we naar ons huis gingen.
Daar bleek de balkonvloer weer kaal te zijn.
Na dit soort van bouwoverleg zijn we naar beneden gelopen en hebben we koffie gedronken, met feestelijke slagroom erop.
Ik moest nog even een deodorant kopen, maar die hadden ze niet bij Continente, dus reden we even langs Casa Cheia, waar deze kattenpoes lekker in het zonnetje lag, met een bakje voer en een bakje water ernaast.
Zwerfkatten worden hier best goed verzorgd. Bij Continente kun je  bij de kassa's voeding kopen, die dan naar een stichting gaat die de zwerfkatten te eten geeft.
Gisteravond hebben we het brood dat eigenlijk voor de lunch van vandaag was opgegeten, dus moesten we ook nieuw brood halen en omdat er net nieuwe vegaprdukten binnen gekomen waren hebben we daar ook gelijk van gekocht en zijn we dat thuis gaan brengen.
Daar hebben we toen ook maar geluncht en toen wilde Paul een paar caches zoeken boven Capelas.
Op de terugweg namen we een andere, veel kleinere, weg terug en zo kwamen we op een miradouro waar we nog nooit geweest zijn.
Daar hadden we een mooi uitzicht op Capelas dat onder ons lag.
De miradouro waar de walvisspotter zit leek hier vandaan helemaal niet hoog, want we keken er op neer.
En ja hoor, we konden ons huis hier vandaan zien liggen, zo leuk.
Bij deze miradouro stonden ook allemaal cannaglauca's en die willen we ook wel in onze tuin hebben.
Toen we weer beneden in S. Vincente waren zijn we naar huis gegaan waar we thee dronken en wat later zijn we naar Ponta Delgada gereden want de jarige wilde graag bij de Pizza Hut eten.
Het was een beetje rare verjaardag, maar hij heeft gelukkig de hele dag geen last meer gehad van zijn hoofd en daar ben ik wel heel blij om.

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Raar of niet, toch gefeliciteerd allebei. Gelukkig goed afgelopen met Paul.

Margriet zei

Oeps, enorm achterop en daardoor Paul’s verjaardag gemist! Toch nog van harte gefeliciteerd ;-)