dinsdag 5 oktober 2021

São Miguel Dag 34 Feestdag

Vanmorgen moest er weer van alles en  nog wat bekeken en geregeld worden en het was pas na de lunch dat we weg gingen.
Waar we naar toe zouden gaan hadden we nog eigenlijk niet bekeken en omdat het al wat later was dan dat we normaal weggaan besloten we om nog een keer naar het tuincentrum in Lagoa te gaan, beter rond te kijken wat ze hebben en te vragen of ze planten die we graag zouden willen hebben kunnen bestellen of dat we ze inderdaad zelf moeten gaan stekken, zoals we hier horen en lezen.
Toen we aankwamen was het hek dicht, terwijl het volgens het bord en op de website gewoon open moest zijn...
Paul belde het telefoonnummer maar er werd niet opgenomen...of ze hadden lunchpauze en dat niet vermeld of het moest een feestdag zijn.
Vriend Google vertelde ons dat 5 oktober Dia de Republica is en een nationale feestdag en dan zijn ze dus inderdaad gesloten.
Het eerste jaar dat we in Belgie woonden stond ik op 15 augustus voor de supermarkt die maar niet open ging, bleek ook een Nationale feestdag te zijn, nou dat vergeet je nooit meer, dus vandaag was ook een mooi leermoment :-)
Nu we toch in Lagoa waren en het stuk bouwterrein aan de overkant van de weg ligt ben ik nog een poosje auto gaan rijden en dat ging al veel makkelijker dan de eerste keer en omdat het een feestdag is, was het nu ook weer heerlijk rustig.
In Parque Atlantico doen ze niet aan feestdagen en daar was alles wel gewoon open en het was ook wel wat drukker dan anders.
Wij weer voor een paar dagen boodschappen gehaald.
Als je hier een adres hebt kunt je een Continente kaartje aanvragen en nu we een brievenbus hebben konden we dat ook echt doen, dus dat maakt ons ook al weer veel minder toeristen :-)
En omdat wij natuurlijk helemaal into feestdagen zijn hebben we deze dag gevierd met een heerlijk kaneelbroodje bij de thee.
Als ik geweten had dat we zolang zouden blijven had ik wel wat meer etenswaren gekocht dan het kleine voorraadje wat we nu hebben, maar gepofte aardappels blijven lekker en thuis gaan  we dan wel weer varieren.
Vanavond was er hier weer een 'moesson' en dat riep gelijk weer vragen op of er wel afdakjes op de pijpen op het dak komen te zitten.
En zo blijven we steeds bezig met het huis :-)

Geen opmerkingen: