donderdag 23 september 2021

De Bouw 22 september

 Zoals het er nu uitziet komen de ramen eind oktober (als wij net weg zijn :-( ) en nu zijn ze bezig met de laatste dingen die ze kunnen doen voordat de ramen geplaatst zijn.
Toen we arriveerden voor het bouwoverleg was er iemand bezig om aan de onderkant van het huis een speciale beschermlaag aan te brengen, voordat de muur er langs weer opgebouwd gaat worden.
Aan de achterkant was er iemand bezig om de gaten in de muur op te vullen en af te werken.
Ik heb eens staan kijken hoe ze dat nou doen, want het was me altijd een raadsel hoe ze het voor elkaar krijgen dat de stenen precies passen dat de muur mooi recht is.
Deze meneer plaatste stenen in de muur die een stukje uitstaken en dan beitelde hij het uitstekende stuk weg, aha, zo ontstaan er dus rechte muren!

Toen we de auto kochten zei de verkoper dat de papieren van de wegenbelasting en verzekering alleen maar naar het adres gestuurd worden waarop de auto geregistreerd staat...oeps, dat is dit adres, maar er was natuurlijk nog geen brievenbus.
Omdat we wisten dat er toch niet veel te doen was hebben we via Nuno gevraagd of ze de brievenbus alvast zouden kunnen plaatsen.
En dat hebben ze gedaan! En toen hebben ze ook gelijk het huisnummer in de muur gemaakt.
En het leukste was dat we ook inderdaad gelijk al post hadden lol
We hebben nu alvast een sleuteltje van de brievenbus gekregen, dan kunnen we voordat we weer naar Belgie gaan de brievenbus zelf nog legen.
Boven de brievenbus en naast het huisnummer komt een bel met camera.

Deze week kwam er ook iemand om allerlei houtwerk op te meten, zoals plinten, lijsten om de deuren en de trapleuning en Nuno had geregeld dat hij tijdens het bouwoverleg zou komen, zodat wij gelijk konden zeggen wat  we wel/niet willen, dus die dingen zijn nu ook geregeld.

Het materiaal voor de bakken waar de rolluiken in komen is op het eiland aangekomen, dus die worden in de komende weken gemaakt en zijn dan hopelijk klaar tegen de tijd dat de ramen er zijn.
Ik zou zo graag blijven om de rest van de bouw te volgen :-)

1 opmerking:

Margriet zei

Hè hè, ik ben weer bij!