vrijdag 24 september 2021

São Miguel Dag 23 Plantação Ananases A Arruda

 Paul had een aantal caches uitgezocht rondom Parque Urbano in Feija de Baixo zodat ik een paar schoenen wat kon inlopen.
Halverwege het eiland zagen we de donkere wolken al boven Ponta Delgada hangen en toen we bij het Parque kwamen regende het.
Veel zin om in de regen te gaan wandelen hadden we niet, maar omdat de ananasplantage vlakbij was zijn we daar naar toe gegaan en daar was het ook nog eens droog.
De plantage is klein, maar altijd leuk om te bekijken
Je ziet hier alle stadia van een ananas, vanaf alleen de groene sprieten
van heel klein tot steeds groter
tot ze bijna rijp zijn.
Toen we op Hawaii waren zijn we op de Dole plantage geweest en daar hebben we alle vier een ananas mogen planten en geleerd dat het bijna twee jaar duurt voordat er dan een nieuwe ananas aan groeit.
Dat was heel boeiend en nu we een huis krijgen in een klimaat waar ananassen groeien wil Paul een kasje in de tuin om ze zelf te gaan kweken, dus dit was research :-)
Aan het einde van de plantage staat dit beeld met prachtige groene bladeren erachter.
In de kassen stond ook wel wat onkruid (tenminste ik denk dat het onkruid is) en opeens viel mijn oog op dit plantje dat vond ik net op een vlinder lijken.
Nadat we de plantage bekeken hadden zijn we via het Parque terug gereden maar daar regende het nog steeds en daarom zijn we naar huis gegaan om te lunchen.
Hier was het wel goed weer, dus konden we op het terras zitten.
Paul had _eindelijk_  de offerte van Furnas binnen gekregen.
We zijn daar 4 september geweest, zouden hem uiterlijk de 15 hebben zodat we hem nog konden bespreken voordat we terug zouden gaan.
Paul heeft er deze week 2 keer over moeten mailen en nu is hij nog maar half, want het sanitair zit er niet bij en de bouwer heeft de specificaties nodig...
We zijn dan vanmiddag maar niet weggegaan, zodat Paul alles kon vertalen en kon vergelijken met de voorlopige offerte die de voorgangster van deze verkoopster had gemaakt.
Voor het avondeten aten we bijna hetzelfde als gisteren, want de sla en hamburgerbroodjes moesten op, alleen nu hadden we er een cheese steak op en dat was ook erg lekker.
Na het eten zijn we nog even naar het huis gereden en daar is nu al een gedeelte van de zijmuur gemaakt. Heel knap hoor zo'n muur te maken uit een hoop stenen.

1 opmerking:

Margriet zei

Okay, als jullie nou even melden wanneer jullie eerste ananas rijp is….dan kom ik dan langs om hem te proeven LOL oh, ben dol op verse ananas en dan 1 uit eigen kas, hoe leuk is dat!