vrijdag 10 september 2021

São Miguel Dag 9 Werk aan de winkel

Vandaag was er weer werk aan de winkel.
Ik had met Maria afgesproken dat er niemand hoefde te komen om de bedden te verschonen want dat ik dat zelf wel zou doen dus had ze me voor drie weken schone lakens gegeven en hebben we vanmorgen het bed verschoond.
Normaal pakt ze nooit lakens, dus ze zei dat ze hoopte dat ze de goede had gegeven, er bleek een onderlaken te kort te zijn, dus heb ik het laken dat van het bed kwam maar zelf gewassen.
Ik zeg regelmatig dat ik nooit vakantie heb :-)
Na de koffie maakten we broodjes klaar en vertrokken we naar Açores Parque, naar een bepaalde electra winkel waar we van Nuno schakelaars, stopcontacten en ledlampen voor binnen en buiten moesten uitzoeken.
Er mochten maar 2 mensen tegelijk naar binnen en we moesten een nummertje trekken; er waren 3 personen voor ons.

Een kwam naar buiten met een paar pakjes in zijn handen, deed die in de auto, liep weer de winkel in, haalde weer een paar pakjes en dat ging zo maar door.
Het bleek dat hij een winkelkarretje boordevol spullen had, maar de ingang was veel te hoog om het karretje uit te krijgen, dus bleef hij heen en weer lopen en al die tijd mocht er niemand extra de winkel in.
Toen wij eindelijk naar binnen mochten bleek het niet echt een winkel te zijn waar van alles uitgestald stond, het was meer een groot magazijn waar je een bestelling doet die ze dan voor je gaan halen. 
De stopcontacten waren vreselijk, ze steken een heel stuk uit de muur of hebben randjes erachter, waar alleen maar stof achter valt en dan zijn ze ook nog eens hoogglanzend...
Ledlampen hadden ze wel, daar maakte ik foto's van en we kregen een boek van 5 centimeter dik mee waar we nog eens in kunnen zien wat ze allemaal hebben.

De volgende stop was Furnas.
Carolina was net lunchen, maar wij moesten toch nog het een en ander bekijken en opmeten nu de badkamer zo'n toestand is en we aten ook nog maar een broodje.
Toen Carolina terug was hebben we de hele bestelling nog eens overlopen en dingen aangepast.
De handgrepen van de keuken zaten ons niet echt lekker, maar we wilden niet van die opzetranden en druksystemen.
Toen we bij Marco en Anne waren dachten we eerst dat hun bovenkastjes met een druksysteem open gingen, maar ze bleken aan de onderkant iets langer te zijn, zo dat dat als greep fungeert, dat vonden we DE oplossing en bij Furnas zeiden ze dat dat kon.
Voor de kastjes aan de onderkant nemen we nu deurtjes waar de greep al aan vast zit en nu hoeven we dus helemaal geen handgreepjes meer te zoeken.
De achterwand van de keuken kan van hetzelfde materiaal gemaakt worden als het aanrecht en nu is de keuken dus helemaal geregeld.
Op de badkamer en het toilet rust geen zegen want nu bleek dat de bestelde kastjes alleen maar in hoogglans geleverd kunnen worden en als ik toch ergens een hekel aan heb...
Mijn bijnaam is inmiddels Mrs Mat, want bij alles vroeg ik al of er een matte uitvoering was, want hier is alles in het glimmend.
Er zijn precies twee kastjes in mat leverbaar, maar die vallen in de categorie de jaren vijftig hebben gebeld en willen hun kastjes terug, dus die gaan het niet worden.
De enige andere optie is dat ze op maat gemaakt moeten worden, dus dat moet dan maar.
Toen bij Furnas alles besproken was zijn we richting Ponta Delgada gegaan en onderweg zijn we even gestopt om bij Hôma te kijken of ze deurmatten hebben.
Ze hadden alleen hele kleine met opdruk, dus gingen we door naar Leroy Merlin waar we een goed formaat gezien hadden.
Ook keken we naar schakelaars, maar de modellen zijn echt drie keer niets en ze steken weet ik het hoever uit de muur zucht.
Ook een hoekstrip hadden ze niet maar ze stuurden ons naar
En inderdaad, daar kon ik foto's maken van de hoekstrips om de badkamertegels af te werken.
De schakelaars waren ook hier drie keer niets, dus gaan we wel in Belgie kijken of online.
Er was een schroefje uit Paul's leesbril gevallen en dus ook het glas eruit, dat hadden we tijdelijk vastgemaakt met een ijzerdraadje uit een bindertje, maar nu we toch bij het winkelcentrum waren zijn we even naar de opticien gelopen, die er een nieuw schroefje ingezet heeft en gelijk ook maar even die aan de andere kant heeft vervangen.
Boven op de foodplaza was het heerlijk rustig en toen hebben we weer bij Burger King gegeten.
Ik vind bonenburgers zo lekker en in Belgie zijn (waren) die nog niet uitgevonden.
Nou en daar ligt dan een van de twee deurmatten, hier gekocht en die blijft ook hier.
Als het goed is ligt die de volgende keer dat we hier weer komen netjes op maat tussen de tegels.
Er komt toch heel veel bij kijken als je een huis helemaal zelf ontwerpt en laat bouwen, het is maar goed dat we hier langer dan een week zijn.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat een geregel allemaal, maar nu weetje wel dat het zo wordt zoals jullie graag willen