maandag 6 september 2021

São Miguel dag 5 Parque Atlantico

 Het zou vandaag weer een dag met buien worden en daarom begonnen wij aan het lijstje "is het op het eiland te koop of moet het mee in de container".
We reden naar Ponta Delgada waar we eerst bij de twee Doe-Het-Zelf zaken gingen kijken naar o.a. vensterbanken.
Die zijn in het nieuwe huis van beton en dat vinden we lelijk en totaal niet passen.
In Belgie hebben we in de eetkamer opzetvensterbanken, maar die zijn 30 cm en de vensterbanken in het nieuwe huis zijn maar iets van 8 cm, dus moet er iets komen dat veel smaller is.
Dat hebben we kunnen vinden, dus dat hoeft niet mee te komen uit Belgie.
Zo werkten we ons lijstje af en daarna zijn we gaan 'shoppen' in het winkelcentrum.
Wij kopen eigenlijk bijna alleen maar kleren als we op vakantie zijn en nu zijn we ook weer redelijk goed geslaagd om een aantal dingen te kopen die we wilden hebben.
Over anderhalve week is de Azoren Rally, dan racen ze over het smalle pad bovenop de krater van Sete Cidades en is een heel evenement.
In het winkelcentrum stonden allemaal miniatuur auto's en tafreeltjes, die echt leuk waren om te zien.
Eigenlijk mag je geen foto's maken in het winkelcentrum i.v.m. de privacy, maar ik kon het toch niet laten om er eentje op de foto te zetten.
Ook maakte ik stiekem nog een foto van de walvisfontein.
Tegen half vijf waren we klaar met shoppen en omdat we geen zin hadden om zo vroeg al te eten zijn we naar huis gegaan.
Toen we beneden bij de parkeergarage kwamen moesten we via een bepaalde deur eruit, want er werd geteld hoeveel mensen eruit gingen en zoveel mensen mochten dan naar binnen; het is hier allemaal een pak strenger en gediciplineerder dan in Belgie.
Als we PD uitrijden komen we langs een Decathlon, daar zijn we nog nooit geweest, maar ik wilde er wel even gaan kijken of ze badpakken hebben.
Die hadden ze wel, maar ook hier is het eind van het seizoen en er was niets meer dat echt goed zat en mijn smaak was :-(
 Hartstikke jammer, maar toen we op de parkeerplaats stonden zagen we wel een prachtige brede regenboog, waar zelfs violet heel goed te zien was.

Nu was het inmiddels wel etenstijd geworden, maar omdat het in Parque Atlantico zo druk werd toen we eruit gingen, leek het ons handiger om thuis te eten, we hadden tenslotte pizza's in de vriezer liggen.
We hadden er eentje met een spinaziebodem gekocht om dat eens te proberen, maar toen we die uit de oven haalde was het ding knalhard en verbrand...dus die ging de groenbak in :-(
De tonijnpizza van het Continente huismerk ging de oven in en Paul stapte in de auto om nog even vlug een pizza Hawaii voor zichzelf te gaan halen.
Terwijl hij weg was, was de tonijnpizza klaar, maar ook dat was geen succes.
Het ding had weinig tot geen smaak en je kon er iemand de kop mee inslaan zo hard was het.
Het was net zo erg als dat je een bevroren pizza door wil snijden met een gewoon mes, ik had helemaal rode plekken op mijn hand; na een paar happen geloofde ik het wel.
Ik wilde Paul niet bellen omdat niet wist of hij aan het rijden was, dus ik appte, maar de appjes heeft hij niet gelezen.
Toen hij thuiskwam heeft hij zijn pizza in de diepvries gestopt en heb ik die van mij bij de andere in de groenbak gegooid; echt zonde.
We weten niet of het aan de oven of aan de pizza's ligt, maar de volgende zijn van Dr Oetker en die hebben we thuis ook, dus dan kunnen we zien of het daar ook mis mee gaat of dat het aan de pizza's lag.
Maar met al die pizza narigheid hadden we nog niet gegeten, dus zijn we weer in de auto gestapt en weer naar Parque Atlantico gereden, waar ik een heerlijke bonenburger heb gegeten bij Burger King.
Ook op de Food Plaza is het helemaal corona proof.
Iedereen houdt netjes zijn masker op tot hij zit en gaat eten en op de tafeltjes zijn schuifbordjes gemaakt.
Als een tafeltje gedesinfecteerd is zet de schoonmaakers het schuifje op groen
en als je klaar bent met eten en weggaat zet je het bordje op rood, zodat andere mensen weten dat ze daar niet moeten gaan zitten en de schoonmakers weten dat ze die tafel moeten desinfecteren; ik vind het een reuze slim systeem.
Nu we eenmaal geprobeerd hebben hoe het hier gaat, gaan we nog wel een keer (of meer lol) hier eten.
Na het eten in drie bedrijven was het al best laat geworden.
Thuis moesten er nog wat dingen gedaan en geregeld worden en daarna hebben we tv gekeken op onze pc's.



1 opmerking:

Margriet zei

Die walvisfontein is mooi! Jammer van de pizza’s, ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Teveel warmte van beneden.