dinsdag 17 maart 2020

Parijs 17 maart

Paul had vandaag goede verbinding, dus die kon goed thuiswerken.
Thuis hoeft hij natuurlijk geen overhemden aan, dus ik streek de laatste en nu kunnen ze in de kast  hangen, wachten tot het warmer weer wordt, dan trek ik ze aan als jurkjes, want we hebben alleen maar winterkleren bij ons.
Vanaf 12 uur is Frankrijk in lockdown. Als we op straat gaan moeten we een papier uitprinten waarop we aankruisen wat we gaan doen.
Nu hebben we toch van alles en nog wat meegenomen, maar de printer hebben we thuis gelaten...
Om 15.00 uur moesten we de online bestelde boodschappen ophalen bij de Monoprix en toen heeft Paul de bestellijst maar op zijn gsm gedownload om te kunnen laten zien.
Bij de Monoprix was hij waarschijnlijk de eerste die ooit online besteld heeft, want hij werd van het kastje naar de muur gestuurd en niemand wist waar de boodschappen opgehaald moesten worden.
Uiteindelijk kwam hij bij de manager in het kantoor terecht en toen werd uitgezocht waar hij moest zijn, maar toen bleken de boodschappen nog niet verzameld te zijn en moest hij een uur later terug komen.

Thuis hebben we alles zo georganiseerd dat Julian op zijn eilandje zit en kan blijven zitten en nu is Maui dus ziek geworden...
De dierenarts mag niet meer op huisbezoek komen, maar Paul heeft het dan kunnen regelen dat Julian Maui aan de deur af kan geven.
Ze zal hem onderzoeken en dan kan Julian hem morgen horen wat er is en hem weer ophalen.
Dan is het wel even waardeloos dat je niet op de trein kunt stappen om naar huis gaan.

2 opmerkingen:

trompke zei

Mijn vraag is dus beantwoord. Ja, lijkt me heel vervelend en frustrerend om dan niet even naar huis te kunnen. Gelukkig is er internet en telefoon!

Margriet zei

Och, wat akelig dat Maui ziek is. Gelukkig hebben jullie toch een oplossing kunnen vinden zodat de dierenarts hem kan onderzoeken. Ik hoop dat het niet ernstig is. Ja, op zulke momenten merk je hoe graag je bij elkaar wilt zijn.