zondag 22 maart 2020

Vanuit de 'aanleunwoning' dag 1

Gisteren kregen we een appje van Julian dat nu we weer naar Parijs waren er wel een extra dag quarantaine bijkwam en dat het nu duurt tot en met 4 april :-)
We hebben het in onze agenda genoteerd lol
Als voor ons huis staat kijk je aan de rechterkant in mijn hobbykamer.
Daarachter ligt de pc kamer en daarna komt de waskamer die uitkomt op de tuin.
Vanuit mijn kamer kun je naar de gang, waar rechts de deur is naar het toilet en tegenover de deur naar de kelder.
Links is de deur naar de keuken die is op slot.
Julian heeft de rest van het huis tot zijn beschikking en gaat via de andere kant van de gang via de trap naar boven en in dat stuk komen wij niet.

Toen wij net weg waren is Dilber aan haar handen geopereerd en niet meer terug gekomen. Mijn kamer, met alle poppenhuizen erin stof ik altijd zelf, net als de computerkamer waar Paul's vliegtuigjes staan, maar aangezien we 3 maanden weggeweest zijn kon je hier stof scheppen.
Vandaag ben ik dus begonnen om mijn kamer van boven naar beneden helemaal schoon te maken en dan gelijk ook alles te doen.
 Paul kan enorm goed inpakken en organiseren, dus die begon zowel in de waskamer als in de computerkamer planken leeg te maken en spullen in de garage te zetten.
Hij haalde 3 planken spelletjes leeg, zodat we daar overdag onze dekbedden en kussen neer kunnen leggen.
De kleren liggen op planken in de waskamer en daar is ook een kastje leeggemaakt voor etenswaren.
Het was koud, maar verder heerlijk weer dus ik dacht laat ik alvast wat was wegwerken en die buiten drogen.
Zo zijn de kleden die we kochten voor de bank in het appartement ook lekker fris gewassen en liggen nu ingepakt in de garage.
 Na al dat harde werken ging Paul even vitamine D vangen :-)
 Het plan was dat Julian 's avonds eten zou maken, dat voor ons buiten neer zou zetten waarna wij het zouden pakken als hij weer binnen was, maar we hebben een elektrisch kookplaatje besteld dat dinsdag binnen komt.
Dat scheelt voor hem ook weer heel wat en wij hebben nog veel spullen in de koelboxen staan die we zo op kunnen eten.
Tot die tijd houden we het gewoon simpel, zo eet ik 's ochtends geen warme havermoutpap maar overnight oatmeal.
En vanavond maakte ik voor twee dagen couscous met abrikozen en fetakaas, dit keer dan zonder erwten en munt, maar het smaakte prima en was voedzaam.
 Nu zit ik achter mijn eigen tafel en kan ik knutselen, naar muziek luisteren, computeren op mijn laptop ef dvd's kijken op mijn vaste pc.
Daarnaast hebben we een ruime tuin waar we lekker in kunnen rondhuppelen, dus we hoeven helemaal de straat niet op, zoals al die mensen die we vandaag voorbij hebben zien komen.
En straks gaan we lekker slapen in een heerlijk frisse kamer en kunnen we alvast een dag op de kalender doorstrepen :-)

4 opmerkingen:

trompke zei

Ziet er wel heel knusjes en comfortabel uit dat bed. Lijkt me heel vreemd om zo apart te bivakkeren. Gelukkig zijn alle hobby en vermaakspulletjes binnen bereik :-)

Margriet zei

Het is even wat improviseren, maar volgens mij hebben jullie het goed geregeld! En vast toch ook wel lekker om thuis te zijn. Hoe is het trouwens met Maui?

Jolande zei

Maui heeft nog wel een antibiotica kuur, maar hij is weer gewoon zijn eigenwijze zelf.
M&M zitten in quarantaine in de woonkamer en keuken, want Julian wil niet dat ze bij ons in de buurt komen, dus kijken we af en toe voor het raam in de woonkamer.
Mandu is inmiddels gestopt om achter de tv te kruipen, hij zit er nu voor als hij ons ziet lol en Maui rent naar het raam om te spelen. :-)

Jolande zei

Improviseren is het zeker, maar dat is ook wel weer grappig.
Net waren we in de pc kamer bezig en moest er een stoel naar mijn tafel.
Maar er stond een andere stoel en twee matrassen, ik zei tegen Paul dat het net zo'n schuifspelletje leek, wat moet je eerst verschuiven om te komen waar je wil LOL.