zaterdag 7 maart 2020

Parijs 7 maart

Vandaag gingen we verder met de nieuwe serie van 50 caches, maar omdat de gele hesjes hun wekelijkse demonstratie vandaag van Les Halles naar Bastille ging, leek het ons niet echt handig om daartussen te komen, dus gingen we naar de laatste cache van de serie om vandaar weer terug te lopen.
We namen de metro naar Saint-Jacques en liepen over de gelijknamige Boulevard, lekker in het zonnetje.
 Hier en daar stonden vrolijke voorjaarsbloemen.
 En na een poosje kwamen we ook de eerste Invaders tegen.

 Tussen alle hoge flatgebouwen zagen we een paar kleine huisjes staan.
 We maakten een ommetje om een opdracht voor een Adventure Labcache te doen en zagen niets anders dan huizen met street art erop
 Deze vond ik zo schattig
 Op place de la Commune de Paris zagen we dit mooie kunstwerk van Seth.
 In het straatje ernaast stond een bankje en daar zijn we een poosje gaan zitten, ertegenover stond dit bijzonder aparte gebouw.
 Toen we verder liepen, zaten er een stel duiven op de stoep en daar ging Paul de kapjes brood van deze week aan voeren :-)
 In januari waren we hier ook en maakte ik een foto van dit gebouw, nu konden we het bijna niet meer zien door de bloeiende magnolia's: zo mooi.
 Toen we Place d'Italie naderden zagen we steeds meer politiebusjes, politie met hele grote geweren en overal tape...weer een of andere demonstratie.
 Wat je in zo'n geval dan vaak ziet is dat er overal schotten voor de etalages geplaatst worden.
Het winkelcentrum op Place d'Italie was ook helemaal dichtgetimmerd.
 Wij gingen hier even naar binnen om naar het toilet te gaan en toen we er toch waren bedachten we dat we wel wat bij Paul konden gaan drinken.
De koffie is daar ook heerlijk en ze hebben zoveel lekkers voor erbij, je kunt steeds iets anders proeven, Paul had een chocoladetaartje en ik had deze keer een citroen meringue taartje.

Mijn telefoon loopt zo snel leeg en aangezien een battery pack best zwaar is om steeds mee te slepen, hadden we in het winkelcentrum gekeken voor een nieuwe batterij.
Die hadden ze niet, maar ze gaven ons het adres van een batterijenwinkel om de hoek, dus daar zijn we toen eerst een nieuwe batterij gaan kopen.
Daarna bleek dat de demonstratie op het plein ook voorbij was en er geen blokkades waren, dus we konden onze weg vervolgen.
Al snel zagen we weer een invader.
 In een bloemenperk stonden allerlei kleuren klaprozen, ik vond de witte wel apart.
 Ook apart was dit beeld van een roofvogel aan een balkonhek.
 Het 13e arrondissement staat bekend om de street art.
Er is een wandeling die langs 32 hele grote murals gaat, die wil ik nog wel eens allemaal gaan bekijken, maar vandaag hielden we het bij die we op onze route tegen kwamen, zoals deze pop art van D_Face
 Chat van C215 en Liberté, Egalité, Fraternité van Shepard Fairy
 La danseuse van Faile
 Enter the vortex van Seth
 En nog een paar invaders

 Ik wist dat er eentje was van Dr House, maar niet waar die is, dus ik vond het helemaal te gek dat we daar nu zomaar tegenaan liepen.
 Inmiddels was het vijf uur geworden, we hadden net een cache gezocht onder het metro station Quai de la Gare en we vonden het nu wel mooi geweest en zijn hier op de metro gestapt.
Hij ging nog net een stukje bovengronds over Pond de Bercy.
 Omdat we vanavond bij Chipotle gingen eten reden we met de metro naar Richelieu-Drouot, waar ik deze foto van het Monument aux Morts maakte.
 En toen we boven de grond kwamen hoefden we maar een paar meter te lopen voordat we konden eten :-)
Het was weer een hele fijne dag, veel gezien, gewandeld, caches en invaders gevonden, lekker weer, we hebben weer genoten van alles.

1 opmerking:

Margriet zei

Hartstikke leuk al die streetart!