vrijdag 21 februari 2020

Parijs 21 februari

Na de lunch ging ik op weg naar Île de la Cite.
Ik wilde over Rue de Rivoli lopen en toen ik daar naar op weg was zag ik al vanaf ver een stuk van een tent staan in de Jardin des Tuileruis, dus dat ging ik eerst even van dichtbij bekijken.
Op het einde van onze straat is gelukkig een doorgang gemaakt waardoor je de Jardin nog in kunt, of er verderop nog meer doorgangen zijn kon ik niet zien.
 Maar ik weet nu wel wat er in de tent gaat gebeuren.
 Terwijl ik op Rue Rivoli liep keek ik natuurlijk overal om me heen of ik soms nog ergens een Invader zag.
Deze had ik de vorige keer gemist, maar nu keek ik net even wat later de straat in, waardoor ik hem net kon zien, dus toen ben ik er naar toe gelopen om hem op de foto te zetten.
 Hetzelfde verhaal met deze, toch niet al te kleine Invader.
 Ik was van plan om bij Pont Neuf de Seine over te steken, maar ik zag C&A en daar ben ik toen naar toe gegaan om nog wat bh's te kopen. Ik wil ze alleen maar van katoen en zonder beugels, maar die zijn heel lastig te vinden. De C&A bij Opera had er 2 in mijn maat, dus dacht ik, kom ik kijk hier ook nog even en dat was ook succesvol.
Nu ik toch in de buurt was besloot ik om eerst even bij Le BHV Marais te gaan kijken.
Op weg daar naar toe zag ik Tour de Saint Jacques precies tussen de huizen door.
 Ik had gelezen dat bij BHV Marais er een hobby afdeling was met een goed assortiment, dus dat ging ik "even" zelf bekijken.
In het hele warenhuis heb ik alleen die afdeling maar gezien , ze hebben er ontzettend veel knutsel- en handwerkmaterialen en ik heb mijn ogen uitgekeken, wat een mooie winkel.
 In de winkel had ik ook heel wat gelopen, dus leek het me verstandiger om terug richting huis te gaan.
Onderweg zag ik een kunstwerk van Pixel Parazit. Deze straatartist schijnt al vanaf 2002 actief te zijn, maar ik kan me niet herinneren dat ik al eerder wat van hem heb gezien.
Ik vond dit werk er ook heel nieuw uitzien.
Ook voor zijn werk kun je een app downloaden en zo zijn werken "sparen" en punten verzamelen, maar ik hou het bij de invader app.
 Deze etalage vond ik heel vrolijk door de regenboog.
 En toen vond ik nog 3 invaders!

 Deze zag ik vlakbij 4 andere invaders bij Centre Pompidou, maar omdat ik nu de metro in ging zag ik deze.
 Op een van de ramen van Centre Pompidou zag ik nog een M Chat.
 Ik was dus verstandig en ben niet helemaal lopend naar huis gegaan, maar heb op Rambuteau de metro genomen naar Pyramides.
Op weg naar huis kwam ik langs een optiek waar ze van de week heel druk aan het schilderen en verbouwen waren en dat zag er nu heel mooi uit.
Heerlijk om weer een heel stuk te kunnen wandelen door deze mooie stad.

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Jemig hoeveel invaders zijn er wel niet?

Jolande zei

In Parijs zijn er 1437 invaders, ik heb er nu 116 gevonden, dus nog heel wat te ontdekken :-)

Margriet zei

Ik vind die invaders echt geweldig! Heb er zelf nog nooit 1 gezien! Je wil straks niet eens meer naar huis met al die leuke hobbywinkels daar ;-)

Jolande zei

Als je weer eens in Amsterdam bent moet je er maar eens naar uitkijken, er zijn er daar 26.
Tja die hobbywinkels zijn hier echt fantastisch. gewoon het idee dat als je iets wil hebben van verf of medium je het gewoon lopend kunt gaan halen.