zaterdag 8 februari 2020

Parijs 8 februari

Vandaag is Jasmine jarig, ze is 26 geworden.
Zij viert haar verjaardag samen met Wim in Marrakech, waar deze foto genomen is (ik heb hem gepikt van haar instagram)
 Wij deden vanmorgen eerst boodschappen.
Hier in huis, op de vlakke vloer en teenslippers gaat het best goed met mijn voet, maar zodra ik buiten op mijn laarsjes loop krijg ik veel meer last.
Ook al is het niet echt koud, het is nog geen weer om op teenslippers rond te lopen, dus keek ik online of er hier ergens een Deichmann is, want bij die winkel kan ik eigenlijk altijd gelijk slagen.
En er is er zowaar eentje, helaas niet om de hoek, maar in een een buitenwijk, waar een metrolijn naar toe gaat vanaf Opera.
Dus liepen wij naar Opera toe en omdat er vandaag natuurlijk weer een staking van de dag is, stond het weer helemaal vol met politiebusjes en liep er weer ongelofelijk veel blauw op straat.
 In de metro hadden we er geen last van. Hij kwam na twee minuten en we konden zitten.
 In Creteil hoefden we ook helemaal niet ver te lopen, want het winkelcentrum ligt tegen de metrolijn aan.
 Binnen ziet het er allemaal heel erg mooi en licht uit, wat een verschil met Les Halles.
 Het is enorm groot, dus we hebben maar even bij de infobalie gevraagd waar Deichmann was, zodat we niet drie verdiepingen helemaal af hoefden te zoeken.
Het aanbod van (blauwe) schoenen was best groot, alleen viel het erg tegen wat maten betreft, ze hadden vooral kleine maten, maar ik ben er toch in geslaagd om 2 paar hele platte schoenen te vinden en dat liep gelijk al een stuk beter dan mijn laarsjes met hakje.
 Julian had vanmorgen al een foto gestuurd van het roze gebakje dat hij ging eten om Jasmine te vieren, wij gingen bij Paul koffie drinken en ook een gebakje eten.
Het waren heerlijke gebakjes.
 Daarna zijn we weer met de metro naar huis gegaan en toen had ik toch alweer ongemerkt 5 1/2 kilometer op de stappenteller staan: echt veel te veel.
Ik zei al tegen Paul dat dit uitstapje wel het hoogtepunt van de maand zal worden :-(
Maar goed, ik heb nu voor de korte afstandjes platte schoenen dus het was een geslaagd uitstapje.

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Gefeliciteerd met Jasmine. Wat een leuke foto. Sterkte met je voeten

Margriet zei

Misschien eens steunzolen proberen? Ik heb er enorm veel baat bij. Maar ja, een Franse podoloog is misschien weer wat lastig!

Jolande zei

Ik heb vroeger steunzolen gehad, dat hielp niet echt. Ik heb gewoon zwakke enkels en moet er gewoon meer rekening mee houden.
Ik loop nu het best op teenslippers, toen in Cuba moest ik ook zo plat mogelijk lopen, maar ja het is wel warm buiten maar nog geen teenslippers weer :-)
Het probleem is echter dat het lopen dan goed gaat en we er eigenlijk helemaal geen erg in hebben dat we zover lopen.
Tegen de tijd dat we hier weggaan zal het wel over zijn :-)

Margriet zei

Jammer dat steunzolen niet helpen. En teenslippers lijken me inderdaad nog een beetje fris! Hopelijk gaat het met je nieuwe schoenen dan wat beter.