zaterdag 29 februari 2020

Parijs 28 februari

 Tussen de middag hoorden we ineens een heleboel sirenes en toen we uit het raam keken zagen we nog net de achterkant van een brandweerwagen waar een stuk of zes brandweermannen uit kwamen.
Ze haalden trolleys met slangen tevoorschijn en sloten die aan en rolden nog meer slangen af en toen net zo plotseling als ze gekomen waren begonnen ze ook weer alles op te ruimen ???
Paul ging terug naar zijn werk en toen zag hij dat er wel 5 brandweerwagens achter elkaar stonden, dus er zal toch ergens wel iets aan de hand geweest zijn, maar misschien was deze laatste wagen wel te laat.
 Ik wilde een Adventure Labcache gaan doen op Île de la Cité en had een mooie route uitgestippeld, waarbij ik nog wat andere dingen zou doen, maar toen ik in de metro zat en dichtbij genoeg was dat de locaties aangeklikt konden worden, zag ik dat ze in een vaste volgorde gedaan moesten worden en dat die anders was dan mijn route.
Gelukkig zag ik het nu zodat ik nog twee haltes met de metro verder kon en dat niet hoefde te lopen.
Via île Saint Louis liep ik naar Île de la Cité
Vanaf deze kant van de Seine had ik een heel mooi uitzicht op Hôtel de Ville.
 De eerste locatie was bij École National Magistrature en toen begon het appen.
Af en toe krijg ik er wat van, dan ben ik nog niet de straat op of dan heeft er wel iemand van de Happy Family iets, of ze hebben allemaal iets.
Vorige week dacht ik van laat maar gaan, ik kijk wel als ik thuis ben en toen bleek Paul me dringend nodig te hebben i.v.m. de appartementen, dus dan kijk ik toch maar.
 Ik wandelde verder naar de volgende locatie en kwam langs een bloeiende magnolia
 en deze vrolijke uitstalling bij een restaurantje
 en ik zag een Invader.
 De app van de Labcaches vreet enorm veel stroom en ik had de batterypack niet meegenomen, dus toen ben ik halverwege gestopt en naar het tweedehands boekenwinkeltje gelopen, zodat ik mijn boekenlijst op mijn telefoon nog kon raadplegen.
In de boekenwinkel ben ik een heerlijke poos zoet geweest.
Daarna had ik geen zin om twee keer over te moeten stappen, dus ben ik naar rechteroever gelopen om daar op de metro te stappen.
Het water in de Seine stroomde ontzettend hard, dit binnenvaartschip kwam nauwelijks vooruit.
 Op Pond Neuf heb ik dit kunstwerk al verschillende keren vanuit de metro gezien, nu stond ik op het perron ervoor.
Deze vier boeken heb ik gekocht om te knippen en te plakken; twee ervan hebben mooie plaatjes, de andere twee heb ik gekocht pagina's uit te scheuren en de kaften.
 Ook vond ik nog 3 boeken om te lezen.
 Na het avondeten zijn Paul en ik naar Gare du Nord gegaan om Jasmine en Wim op te halen, die komen een weekendje Parijs onveilig maken.

2 opmerkingen:

trompke zei

Was vast een leuk weekend :-)

Margriet zei

Gezellig!