vrijdag 21 augustus 2020

Lockdown dag 153

Paul had weer een vrije dag  en het plan was om te gaan cachen, maar dat liep even anders...
Eerst gingen Julian en ik door de benedenverdieping en terwijl Paul de fietsen op de auto ging zetten, maakte ik nog even het toilet schoon.
Ik trok door om de wc eend door te spoelen, niets aan de hand ik spoelde de wc-borstel uit, trok nog een keer door en toen kwam het water tot bijna aan de rand: niet goed.
Nu hebben we hier iemand in huis, we noemen geen namen, die nogal grote proppen wc papier door het toilet spoelt en dat gaat nogal eens fout, dus nu ook weer.
Ik ging met de ontstopper aan de gang, maar dat werkte niet, dus heb ik Paul erbij gehaald en uiteraard kwam Maui ook kijken wat er aan de hand was...
 Met de ontstopper kregen we het niet voor elkaar en we probeerden het met de tuinslang, maar die kwam al die bochten niet door.
De firma die hier altijd komt ontstoppen was uiteraard net met vakantie en de noodservice wist niet of ze vandaag konden komen, we zouden wel iemand zien verschijnen (of niet) dus dat schoot ook niet op.
We hadden het over de hoge druk reiniger en het bleek dat je daar een stuk op kunt zetten om een toilet door te spuiten.
Paul belde met de Brico, die het op voorraad hadden, dus gingen we er eentje halen.
 En daarmee gingen we aan de slag.
Deze foto maakte ik voordat de halve gang onder water stond, omdat er water uit het apparaat loopt, dus dat hebben we toen in een bak gezet.
Maar hoe Paul ook wurmde met de slang, ver kwam hij niet en het spuiten hielp niets.
 Toen hebben we de hele boel naar boven gesleept om het vanaf daar te proberen, want daar gaat de buis recht naar beneden, maar ook daar lukte het absoluut niet.
 Toch maar weer op zoek naar een ontstoppingsdienst en gelukkig vond Paul er eentje die zou komen en inderdaad ook kwam.
Die gingen eigenlijk op dezelfde manier te werk als Paul, maar kregen het ook niet voor elkaar
 en toen zag ik ze ineens de tuin open gaan graven...
 De rioolbuis loopt vlak aan de oppervlakte, daar hebben ze toen een gaatje in geboord en vanaf daar is het wel gelukt.
Vervolgens hebben we met een camera gekeken en het blijkt dat er wortels in de (stenen) buis groeien.
Dat is natuurlijk niet echt handig, dus we moeten nog eens gaan bekijken wat we daar aan moeten doen, maar voorlopig is het weer even goed.
Inmiddels was het weer lekker warm geworden: 32 graden in de schaduw en het halve huis was een puinhoop, dus ben ik weer aan het poetsen gegaan: toiletten schoonmaken, vloeren dweilen en een was draaien van allemaal vieze handdoeken waar we het water mee opgedweild hadden: Never a dull moment in dit huis.
Toen was het bijna etenstijd en had ik nul komma geen puf om te koken en aangezien we woensdag al friet gegeten hadden hebben we nu maar tosti's gegeten.
Ik had het zo warm dat ik ze achter mijn pc heb opgegeten in de koele wind van de fan.
Ik was helemaal gaar en doodmoe en de rest van de avond heb ik achter mijn pc gehangen en Les Misérables gekeken.

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh wat erg, wat een toestand. Ik snap dat je alleen nog maar kon hangen.

Margriet zei

Wortels in de rioolbuis, nee dat is zeker niet handig! Gelukkig dat jullie toch iemand konden vinden om het op te lossen, maar pfff, wat een gedoe!