zondag 23 augustus 2020

Lockdown dag 155

Vanmorgen viel er een bui, maar vanmiddag was het droog en zou het volgens buienradar ook droog blijven en daarom gingen Paul en ik na de lunch naar Nethen om daar een multi te wandelen.
Nethen  is een klein dorpje hier vlakbij, net over de taalgrens en in dat dorpje zijn maar liefst 5 bushokjes en daar ging de multi langs.
Ik had zoiets van is het wel leuk om langs de weg naar bushokjes te lopen, maar we waren al lang niet meer in Nethen geweest en hadden geen zin om ver te rijden, dus we gingen wel kijken of het leuk zou zijn.
We parkeerden de auto vlakbij de kerk. :-)
 Het was me nooit opgevallen dat er in Nethen ook een WOI monument staat, maar door al die auto's erachter valt het ook nauwelijks op.
 We wandelden langs een stukje van de muur van Nethen, die om het terrein van het kasteeldomein staat.
 Dit is de voorpoort naar het kasteel
 misschien dat het kasteel in de winter te zien is, nu zagen we niets en helaas is het hele gebied prive terrein en mag je er dus niet komen.
 Over de muur hingen takken van een eikenboom met wel hele lange eikeltjes, zulke heb ik nog nooit gezien.
 Op onze wandeling kwamen we ook langs een heel goed onderhouden Mariabeeld, dat onder een afdak van treurwilgtakken staat.
 We vonden alle bushokjes en de informatie die we nodig hadden om de cache te kunnen vinden en zo kwamen we weer terug bij de kerk.
Naast de kerk ligt een groot stuk land, dat helemaal omheind is met hagen, het ligt midden in het dorp, maar we hebben niet de indruk dat het gebruikt wordt.
 We keken nog een poosje rond op het kerkhof met hele oude graven.
De laatste graven dateren van 1929/1930 en er zijn er heel wat bij die totaal verwaarloosd zijn.
 Er stonden borden waaruit we konden opmaken dat graven die voor 4 november niet opgeëist worden eigendom van de gemeente zullen worden, maar wat die er dan mee gaan doen is niet duidelijk.
Ik vind zo'n heel oud, bijna vervallen kerkhof juist heel mooi en hier waren ook een aantal aparte graven.
 Deze foto maakte ik vanaf de achterkant van het terrein, echt groot is het dus niet.
 Op de terugweg zijn we nog naar het hogere deel van Nethen gereden om er op de taalgrens nog een cache te zoeken.
Vanaf de cache heb je een prachtig uitzicht.
 En in Hamme Mille zijn we nog even gestopt zodat ik deze wel hele aparte uil op de foto kon zetten.
Je ziet hier in de omgeving steeds meer insecten hotels, maar zo'n leuke heb ik nog niet eerder gezien.
Het was een fijne middag, de wandeling bleek veel mooier te zijn dan ik had gedacht.
Thuis aangekomen kon ik gelijk door de keuken in om eten te maken: Julian's uitgestelde verjaardagsdiner: nee geen prei, maar gesmoorde komkommer met garnalen en gebakkenaardappeltjes.
Met 2 bussels prei hebben we de buurvrouw blij gemaakt, die wilde ze graag hebben, want ze zijn gek op prei en de Carrefour had helemaal niets meer toen ze boodschappen gingen doen, dus ze was erg blij met die van ons en wij zijn blij dat we geen prei hoeven te verspillen.