donderdag 17 september 2020

Lockdown dag 180

 Vanmorgen ben ik aan het huishaten geweest in mijn eigen kamer, daarna stond het maken van een aantal cachelogjes op mijn lijstje en dan zou ik de rest van de middag gaan knutselen, omdat ik inmiddels een hele lijst heb met prompts waar ik achterloop...nou dat liep 'even' anders...Vandaag is dus de dag waar ik al bang voor was, de nieuwe interface van Blogger is actief, zonder dat de mogelijkheid er nog is om terug te gaan naar de oude. Ik ben bijna tot etenstijd bezig geweest met een paar logjes te maken.

Het heeft me enorm veel moeite gekost om de layout enigszins fatsoenlijk te krijgen, maar als je dan denk de oplossing voor het probleem gevonden te hebben is het de volgende keer weer helemaal anders, zo ook met dit logje...  en voor de normale dingen, zoals het centreren of links/rechts uitlijnen of een label geven,moet je nu veel meer stappen doen, wat alles bij elkaar een stuk langer duurt. Het is een understatement als ik zeg dat ik niet happy ben.
Morgen is Paul vrij en gaan we een dagje weg en toen bedachten we vanavond dat we nog brood moesten bakken, dus dat gaat een latertje worden vanavond, gelukkig ben ik een nachtraaf, dus ik wacht wel tot het brood klaar is.
Ik had nog een paar worteltjes over en omdat het wel fijn is om zelf iets lekkers mee te nemen, ben ik nog maar even muffins gaan bakken, dat gaat een stuk beter dan logjes maken.

Hopelijk lost Blogger het probleem van alle ruimte tussen de zinnen nog eens op, want ik kan me toch niet voorstellen dat ik de enige ben die dit heeft. We zullen zien.


5 opmerkingen:

Judy zei

Als je Shift-Enter doet, dan krijg je een enkele regelafstand tussen de zinnen. Hopelijk heb je daar wat aan. Ben ook niet blij met de nieuwe Blogger maar ja, geen keus, hè.

Jolande zei

Als je hem op Normaal krijg je ook enkele regelafstand, het probleem is echter dat hij om de haverklap terug springt naar paragraaf.
Labels aanklikken werkt ook niet goed ik klik de een en er komt een ander te staan, en dan maar weer scrollen door de hele lijst, soms wel tot 5 keer.
Inderdaad geen keus, we zullen er wel weer aan wennen, maar ik hoop toch echt dat ze dingen nog wel zullen aanpassen.

Bertiebo zei

Oh jee, ik heb ook gewacht tot ik echt niet meer terug kan. En ik vind het lastig

Jolande zei

Bertie ik moest al mijn cachelogjes nog maken en dat met de nieuwe interface: Hoera!!!
maar zo heb ik wel heel veel kunnen oefenen en lukt het ook wel beter, hij blijft wel wispelturig en het kost allemaal meer tijd dan vroeger, maar de layout is wel beter te krijgen dan eerst.

Margriet zei

Ik word er ook niet blij van!