woensdag 23 september 2020

Lockdown dag 186

 Vandaag was het alle slaapkamers extra poetsen, caches loggen, foto's uitzoeken en logjes maken én kijken naar de persconferentie van de Veiligheidsraad

Ik heb 40 minuten naar de tweetalige toespraak zitten luisteren en was daarna totaal verbijsterd.
Naderhand waren er ontzettend veel reacties te lezen en de volgende twee vatten het voor mij het beste samen:
 - Zoals het past in het land van het surrealisme worden regels versoepeld wanneer corona epidemie exponentieel toeneemt (Paul de Grauwe)
 
- Voor wie de veiligheidsraad zou gemist hebben, ziehier het nieuw systeem (Wouter Duyck) 




4 opmerkingen:

trompke zei

Hahaha... ojee, ik snap er ook niet veel meer van hier in Nederland.
In elk land is het weer anders. Wij zaten vlak bij de Duitse grens en gingen in Duitsland naar de Aldi. Dus mondkapje voor. Hoeft in Nederland niet. Maar nergens desinfecteer spullen, helemaal niks. In Nederland staan overal soms complete badkamers voor de ingang van winkels en andere openbare gebouwen.

Jolande zei

Ja het is een zootje overal.
Hier is mondmasker verplicht en staat ook overal handgel.
Wat betreft naar buitenland gaan ben ik het spoor bijster, ik dacht dat we niet zomaar meer naar Duitsland mogen (van Duitsland), maar dat hou ik niet bij want we blijven gewoon in Belgie.
Waren er hier gisteren versoepelingen, vandaag heeft de premier in het parlement gezegd dat we zeer snel naar minder contacten zullen gaan; niet te filmen wat een vertoning.

Margriet zei

Ik ga vandaag met mondkapje op werken. Al die niezende, kuchende en snotterende mensen die daar rondlopen, ik word er gek van!

Jolande zei

Heel verstandig M-tje.