maandag 13 januari 2020

Parijs 13 januari

Vanmorgen ben ik eerst boodschappen gaan doen. Daar ben ik wel een poosje zoet mee want ik weet natuurlijk nog niet precies waar alles is en of het er wel is.
Zo wilde ik munt hebben voor in de couscous, ze hadden geen gedroogde en geen ingevroren, maar wel verse, dus nam ik die mee.
Die bos was behoorlijk groot en daarom heb ik eerst muntthee gemaakt: lekker. Vervolgens heb ik de bos in twee gedeeld, van de ene helft de blaadjes afgehaald, schoongemaakt kleingesneden en toen ingevroren.
Het plan was om de andere helft te drogen, en die had ik dan ook leuk opgehangen, maar dat vond ik toch niet handig en toen heb ik die alsnog ook ingevroren.
Daarna ben ik een poos naar buiten gegaan om Galerie Colbert te gaan bekijken.
Die werd in 1828 gebouwd om Galerie Vivienne naar de kroon te steken en hij is inderdaad erg mooi, maar Vivienne vind ik mooier.
Er is een rotonde van 15 meter met een glazen koepel erop en in het midden staat een standbeeld.
 De galerie is nu eigendom van de Bibliothèque Nationale en net als bij die bibliotheek kon je hier ook alleen maar naar binnen na een tascontrole.
 Er zijn geen winkeltjes meer, maar nog wel een heel chic restaurant.
 Verder had ik niet echt een plan en heb ik gewoon wat door het arrondissement gelopen. Toen ik ergens even stilstond om te kijken welke kant ik op zou gaan, viel mijn oog op deze twee Invaders.
 Een stukje verderop zag ik er nog een.
 Het is heerlijk om zonder plan of echt doel gewoon maar wat rond te slenteren.
 En het zal nog wel bij slenteren blijven, want bij de metro staken ze nog vrolijk verder.
 Bij een winkeltje met wandelstokken zag ik deze deurknop, weer een leuke voor de verzameling.
 Paul belde waar ik was, want hij wilde samen (erg laat) lunchen, maar dat ging niet lukken.
Toen hij hoorde dat ik in de buurt van de Hema was vroeg hij of ik (een soort) evergreens voor hem mee wilde nemen, wat ik uiteraard ben gaan halen.
Bij de kassa werd me gevraagd of ik een gratis wandelstok met mini marshmallows wilde hebben, maar natuurlijk: die zijn heerlijk op de chocolademelk.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets gekregen heb bij de Hema's in Nederland/Belgie, dus ik was aangenaam verrast.
 Gisteravond hebben we de wasmachine uitgeprobeerd en aangezien het appartement erg warm is, was de was al helemaal droog toen ik thuiskwam.
Omdat ik hier natuurlijk geen mand voor strijkgoed heb, dacht ik de overhemden van Paul gelijk weg te strijken.
De plank wiebelde wel, maar vooruit, maar ik was nog maar net bezig of de plank zakte voor de helft in, doodeng.
Ik heb hem weer omhoog gezet en hoppa daar ging hij weer. Uiteindelijk heb ik zo'n beetje op mijn knieën zitten strijken pfff
Omdat dat natuurlijk geen doen is en Paul niet met kreukeloverhemden naar zijn werk kan, heeft Paul het verhuurbureau gebeld en gezegd dat er een nieuw plank moet komen en die wordt binnenkort gebracht.
Omdat we hier om de een of andere reden steeds kopjes te kort hebben en Paul graag balletjes bij Ikea eet, hebben we dat vanavond maar even gecombineerd :-)
Ik heb gelijk een wokachtige pan meegenomen, dat vind ik ook wat makkelijker dan alles in een koekenpan te moeten wurmen.
En het is natuurlijk niet weg, want als we hier weggaan, gaat het gewoon in een doos voor de Azoren :-)

5 opmerkingen:

Margriet zei

Wat een leuke deurknop! Een inklappende strijkplank is echt niet handig! Je zou hem nog op tafel kunnen neerleggen, maar hopelijk brengen ze gewoon een goede nieuwe ;-)

Jolande zei

Dat zei Paul ook, maar dan kan ik geen overhemden strijken.
Vanmorgen vroeg was ik net in de badkamer toen al een nieuwe kwamen brengen, dus daar kan ik niets van zeggen.
Voor zover ik kan zien klapt die niet in :-)

Margriet zei

Dat valt niks tegen! Kan jij lekker strijken!

Jolande zei

Heerlijk, ik kijk er al naar uit hahaha

trompke zei

Lijkt me ook heerlijk om zomaar wat door Parijs te slenteren. Daar zou ik ook wel een overhemd voor willen strijken LOL. Zelfs op een ingeklapte strijkplank!