zaterdag 25 januari 2020

Parijs 25 januari

Vandaag stond de Arc de Triomphe op het programma en daar gingen we lopend naar toe.
Op Place Colette viel het me nu voor het eerst op dat er 2 glazen figuren bovenop de 'kralen' bogen staan.
 We liepen langs het Louvre
en omdat Julian graag de Pyramide Inversée uit de DaVinci Code wilde zien, gingen we die bekijken op Place du Carrousel.
Deze keer stond er maar 1 persoon te tokkelen op haar smartphone en toen hebben we gevraagd of ze dat even een paar meter verderop kon doen en zo hebben we nu een foto kunnen maken zonder dat er mensen op staan.
 We wandelden door Jardin des Tuileries
 naar Place de la Concorde
 en zo naar de Champs-Élysées.
Daar keken we even in de Disney Store waar deze leuke Tinkerbel rondzweefde.
 In de Arcade des Champs-Élysées dronken we een kop koffie bij Starbucks.
 Vandaag is het Chinees Nieuwjaar en dat kom je toch regelmatig tegen.
 Midden op de Champs-Élysées staat een hele rij politiebusjes, met agenten erin, en er lopen ook heel wat agenten heen en weer te patrouilleren, er is hier geen tekort aan blauw in de straten.
 Daar waren we dan bij de Arc du Triomphe. Het was jammer genoeg geen weer waarop je van bovenaf een mooi uitzicht zou hebben,
 dus zijn we beneden gebleven en keken we bij het graf van de onbekende soldaat.
 Wat ook op het lijstje van Julian stond was het vrijheidsbeeld op Île aux Cygnes, dus namen we vanaf de Arc de Triomphe de metro naar Bir Hakaim, waar we op de brug de eerste invader van vandaag zagen.
 Vanaf hier worden altijd foto's van de Tour Eiffel genomen. Het was er nu ook druk met bruidsparen en fotomodellen die hier foto's lieten maken.

 Het eiland is bijna een kilometer lang
 en op de punt staat ze dan
 een van de vrijheidsbeelden van Parijs.
 Vanaf de punt van het eilandje heb je een mooi uitzicht over de Seine.
 Op de terugweg ontdekte we nog een invader op een viaduct over het eiland heen.
 En vanaf deze kant hadden we een mooi uitzicht.
 Voordat we weer bij de metro waren zagen we nog een invader.
 Met de metro gingen we naar Opera en daarna wilde Julian graag in een winkel van Le Cure Gourmande noga kopen, nou dat trof even dat er hier een om de hoek zit :-)
 We zijn nog een poos naar huis gegaan, waar Paul en Julian online op zoek gingen naar een Chinees restaurant, omdat het Chinees Nieuwjaar is.
Dat viel helemaal niet mee, want of ze ontvangen alleen maar groepen (zoals die hier onderin het gebouw) of ze waren gesloten, of gingen pas om 19.00 uur open en dat vonden we te laat en er waren er ook die geen vega gerechten verkochten.
Uiteindelijk hebben we dan maar besloten om te breken met de traditie en zijn we naar Chipotle gegaan en daar hebben we heerlijk gegeten.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Dat Vrijheidsbeeld ken ik, maar heb je er nog meer in Parijs?

Jolande zei

Er zijn er 3; deze, eentje in Jardin du Luxembourg en eentje die vroeger wel vrij toegankelijk was maar nu in Musée d'Orsay staat. En dan heb je nog een replica van de vlam.