woensdag 29 januari 2020

Parijs 29 januari

Vanmorgen ben ik opgestaan toen Paul wegging, er zou iemand komen om naar het modem te kijken en dan wilde ik wel al uit bed zijn, voordat er iemand midden in de kamer zou staan.
We hoefden er niet voor thuis te blijven, want van het bureau hebben ze een sleutel en zo liep ik al om 9.00 uur, met de opkomende zon, in Jardin des Tuileries, beelden te bekijken.
 Voor een multi cache moest ik 12 beelden vinden en gisteren dacht ik dat me dat zo wel zou lukken hahaha helemaal fout gedacht, want ik had bij het zien van deze beeldengroep totaal niet gedacht dat dit "het grote schaakbord" zou zijn, maar ja, ik ben dan ook een cultuurbarbaar :-)
 Maar zo kwam ik ook bij het beeld van Charles Perrault en dat vond ik werkelijk schitterend.
 De Gelaarsde kat is zo leuk
 en het lijkt net of de meisjes echt dansen, zoveel beweging zit erin.
 De beelden van Rodin waren allemaal weggehaald op Le Baisr (de kus) na.
 Omdat het internet het niet deed had ik vanmorgen voor het eerst iets op Google opgezocht op mijn smartphone en gelijk was het hele ding vastgelopen. Niets deed het meer, ik kon hem zelfs niet eens meer uitzetten.
Dat vind ik niet prettig lopen, want ik kan niemand bellen of app'en, dus nadat ik de beelden gevonden had ben ik weer naar huis gegaan in de hoop dat Paul thuis zou komen eten.
Tegen twaalf uur bedacht ik dat hij mij natuurlijk niet kon bereiken en zou denken dat ik ergens buiten was en daarom niet naar huis zou komen, dus ik griste een boek mee en ben toen voor de deur van zijn werk gaan zitten lezen tot hij naar buiten zou komen.
Na een kwartier kwam hij inderdaad naar buiten om in de Tuilerien zijn lunch op te eten, maar hij ging mee naar huis en heeft mijn smartphone weer goed gemaakt!
Zo kon ik vanmiddag met het heerlijke weer toch op pad.
Ik had dringend behoefte aan boeken, dus ik ging naar het tweedehands winkeltje in het 6e.
Ergens voor me liep een mevrouw op schoenen waarvan de hakken kunstwerkjes op zich waren.
 En over kunstwerken gesproken...
De kleine boobs van Intra Larue moet je echt net maar zien, maar deze op de Rue de Rivoli kun je absoluut niet naast kijken.
 Het is van The art squad; gedeeltelijk galerie, gedeeltelijk kunststudio en gedeeltelijk een ruimte om de vrijheid van creativiteit te vieren.
Ze maken steeds andere kunstwerken op de gevel.
Ook op gevels, weer twee invaders.

 Ik liep door tot Place du Châtelet
 en daar stak ik de Seine over naar Linkeroever.
In de straat naast de boekenwinkel zag ik nog een invader die ik de vorige keer had gemist, dus daar ben ik snel een foto van gaan maken.
 En toen heb ik een hele poos lekker rondgekeken tussen alle boeken.
 Vervolgens ben ik rustig weer naar huis gewandeld terwijl ik genoot van het zonnetje en alles wat ik om me heen zag.
Thuis lag er een briefje dat er iemand geweest was, maar dat hij morgen terugkomt samen met iemand van Orange om het probleem te verhelpen.
Ik had weer ruim 11 kilometer op mijn stappenteller staan, maar ik merk dat na al het geloop van het afgelopen lange weekend, mijn voet begint te protesteren, dus morgen maar een dagje kalm aan doen.
Ik heb er in ieder geval weer 4 boeken bij, dus ik kan insneeuwen en dan heb ik nog voor weken leesvoer :-)
 Dat insneeuwen zal zo'n vaart wel niet lopen, want het is veel te warm voor de tijd van het jaar.
Ik draag eigenlijk altijd vestjes met sjaaltjes en omdat we dus middenin de winter in Parijs zouden zijn had ik vrij warme sjaals meegenomen en maar 3 dunne.
In het appartement is het altijd erg warm, dus die warme sjaals heb ik niet nodig, dus ik was al eens gaan kijken naar nieuwe, dunnere, maar die vond ik allemaal veel te duur.
Nu had ik laatst vlak tegen sluitingstijd 2 vestjes gekocht bij C&A en toen was er geen tijd meer om sjaaltjes te kijken, dus daar was ik vandaag ook nog even binnen gesprongen.
Speciaal voor mij waren ze net bezig om dozen uit te pakken en nieuwe sjaaltjes op te hangen!
Dus naast 4 boeken heb ik er nu ook 4 dunne sjaaltjes bij: helemaal Happy!

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Van sjaaltjes wordt een mens happy, ik snap dat

Margriet zei

Ik word niet happy van sjaaltjes......wel van boeken LOL Fijn datje weer wat te lezen hebt!