vrijdag 17 januari 2020

Parijs 17 januari

Vanmorgen ging ik eerst boodschappen doen en tot mijn eigen verbazing was ik daar best snel mee klaar, want alles wat op mijn lijstje stond wist ik zo te vinden!
Eigenlijk moet ik een Monoprix tas aanschaffen, dan is het helemaal echt. :-)
 Gistermiddag belde Paul, of ik even voor het zijraam in de woonkamer wilde gaan staan en of ik hem dan kon zien, want hij stond op het dakterras van zijn werk.
Nee ik zag hem niet, ik zag helemaal niets want ik keek recht tegen de zon in en werd helemaal verblind.
Dus stuurde ik hem vandaag een mailtje dat als hij tijd had hij nu maar even op het dakterras moest gaan staan en ja hoor even later kon ik hem vanuit ons raam met het blote oog zien!
Deze foto is ingezoomd, maar het is toch wel heel grappig dat hij zo dichtbij werkt dat we elkaar kunnen zien.
 Over zien gesproken, zo kwamen we er pas achter dat als we op een van de balkonnetjes gaan staan we ook de Sacre Coeur kunnen zien.
 Het tweede op mijn lijstje was naar Massimo Dutti gaan om een lange blauwe mantel te gaan bekijken.
Ik ben al heel lang op zoek naar een nieuwe, lange, donkerblauwe mantel en van de week had ik er eentje in de etalage gezien.
Helaas was het vergeefse moeite, want alhoewel het ding lang en blauw was vond ik het net een vod; een enkele laag, niet gevoerd en dat moest dan (afgeprijst) 299,= euro kosten, nou ik hou het nog wel even bij mijn eigen, inmiddels vintage mantel.
 Op weg naar huis kwam er nog een colonne auto's voorbij, waarvan er op eentje vlaggetjes stonden, dus daar zal vast een belangrijk iemand ingezeten hebben.
 Thuis heb ik lekker geluncht en omdat het zulk mooi weer was, maar ik mijn voeten wat rust wilde geven, heb ik een boek meegenomen en ben ik in Jardin du Palais Royal bij de vijver gaan zitten lezen.
 Omdat ik niet via dezelfde weg terug wilde lopen ben ik richting het Louvre gegaan, waar ik in het winkelcentrum Place du Carrousel rondkeek.
 Het was mooi om de pyramide inversée nu bij daglicht te zien.
Via Jardin des Tuileries ben ik weer naar huis gelopen, waar ik de rest van de middag nuttig bezig geweest ben met het verbouwen van een Ikea schriftje :-)
Bij Paul op het werk hadden ze vanmiddag nog een Drie Koningen viering en hij bracht twee feves voor me mee en ik vind ze toch schattig.

1 opmerking:

Margriet zei

Ooh, die feves zijn leuk! Wat grappig dat jullie naar elkaar kunnen zwaaien!