zondag 17 mei 2020

Lockdown dag 57

Sinds we terug zijn uit Parijs staat de auto stil op de oprit en dat is niet echt goed voor de accu, ook moest er eigenlijk getankt worden en Paul zei dat hij dat ging doen en dan eerst even een half uur wat rondrijden.
Nu hebben we toen we hier net in lockdown gingen een mail gekregen van Geocaching.com dat we een Adventure Lab Cache mogen maken en daar waren we net wat info filmpjes over aan het bekijken.
Het leek mij een goed idee om voordat we er zelf een gaan maken er eerst een (of meer) in de omgeving te gaan doen.
Tanken doen we bij de Carrefour in Kessel-Lo en een stuk verderop in Pellenberg ligt een Adventure Lab Cache en daar gingen we vandaag met een beetje een omweg naar toe, zodat de accu kon bijladen.
Toen we bij de afslag naar Pellenberg kwamen stond er een bord dat het afgesloten was, behalve voor bewoners en bestemmingsverkeer, nou wij waren dat laatste :-)
Ze gaan het wegdek vernieuwen en we voelden ons net op vakantie, dan komen we ook af en toe op dit soort wegen terecht :-)
 We parkeerden de auto op het parkeerterrein bij de Pellenberg kliniek; een heel groot revalidatiecentrum, waar ze vanuit heel Belgie naar toe komen.
Toen ik uit de auto stapte stond dit ontzettend leuke wagentje naast ons, het is de tweede keer dat ik zulke wimpers op een auto zie.
 De labcache ligt op het terrein van de kliniek en dat ligt in de tuin van kasteel de Maurissen, dat tot 1949 eigendom was van de familie De Maurissen, maar die het toen verkocht hebben aan de KU Leuven.
Van bovenop de heuvel, konden we tussen de bomen door het kasteel zien liggen.
 Op weg naar de eerste locatie kwamen we deze grappige vleermuis tegen.
 We deden een opdracht en wandelden toen de heuvel af richting de vijver.
 Het is de week van de hele grote bladeren.
 In de vijver zwommen twee eenden met wel twaalf jonge eendjes: zo schattig.
In het midden van de vijver ligt een eilandje, aan de andere kant is een bruggetje er naar toe, want je mag er niet naar toe zwemmen of schaatsen :-)
 De vroegere poort staat nu altijd open en is voor een deel begroeid met klimop.
 Als je de poort uit komt kijk je uit over de velden
 Daar kun je ook wandelen, maar wij zijn terug naar het park gegaan.
Daar was de kamperfoelie nog net niet uitgebloeid en het rook er verschrikkelijk lekker.
 Nog een doorkijkje naar het kasteel
 Er groeien waterlelies in de vijver. Er is niet zoveel water bij ons in de buurt, dus zien we waterlelies eigenlijk alleen maar als we op vakantie zijn.
 Dit was dus extra leuk en we zijn even terug gelopen om te kijken.

We hebben wel vaker in de buurt van de Pellenberg kliniek gewandeld, maar op het terrein zelf waren we nog nooit geweest en we hebben er vanmiddag erg van genoten, dankzij de adventure lab cache die we trouwens helemaal afgerond hebben.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat is het mooi daar!