zondag 24 mei 2020

lockdown dag 64

Vanmorgen hebben Paul en ik ons gebogen over de route voor een Adventure Lab Cache, maar het valt nog niet mee om er een goed rondje van te maken.
Het weer was niet echt fijn en Paul wilde graag aan een script voor zijn cockpit werken, dus zijn we vanmiddag thuis gebleven.
Jasmine en Wim zijn op zoek naar een appartement en nu ze niet in onze bubbel kunnen komen wordt daar heel wat over geappt.
Julian keek wat programma's die hij opgenomen had en ik heb allemaal rommel dingen gedaan.
Het spannendste was het maken van een fruitsalade.
 Laat in de middag heeft het dan nog even geregend, niet echt genoeg voor de plantjes.
Er zijn hier niet genoeg spaarbekkens aangelegd (goede dingen hebben tijd nodig en in Belgie heel erg veel tijd) en zo komt het dat we nu al in midden mei met een watertekort zitten.
Een gemeente hier een paar kilometer verderop heeft de afgelopen 4 dagen grote waterproblemen gehad en grote delen van de dag kwam er helemaal geen water uit de kraan.
De gouverneur van de provincie heeft voor 42 gemeenten, waaronder die van ons, een sproeiverbod afgekondigd, nou dat beloofd nog wat voor de komende zomer...

2 opmerkingen:

Margriet zei

Beetje saaie dag dus. Ik vind dat best zorgwekkend, dat nu in mei alweer een water tekort is. Het is ook zo droog steeds.

Jolande zei

Dit land draait helemaal vierkant (zoals ze hier zeggen). Er zitten overal lekken in de waterleidingen, er zijn nauwelijks spaarbekkens genoeg en het enige dat ze doen is zeggen dat ze er iets aan moeten doen en dat is met alles zo.
Neem de mondmaskers: er zijn hier 9 ministers van volksgezondheid en 4 ministers die bevoegd zijn voor mondmaskers en nog zijn ze er niet.
De gemeentes zijn het beu en o.a. onze gemeente heeft zelf mondmaskers georganiseerd voor zijn inwoners en dat lukt dus blijkbaar wel.
We worden gevraagd om regentonnnen of -putten aan te leggen. Nu zitten er hier in de tuin een paar regenputten die we functionerend zouden kunnen maken, maar als het te droog is mag je ze niet gebruiken om je planten water te geven....dus leg mij eens uit wat dan het nut is.
En zo kunnen we boeken vol schrijven.