woensdag 3 juni 2020

Lockdown dag 74

Voor vandaaf stond de bovenverdieping op de agenda en voor morgen de badkamers en twee kamers beneden, maar omdat de badkamers normaal al gedaan worden op woensdag besloot ik om het extra dan ook gelijk vandaag te doen.
En nadat ze helemaal extra goed gepoetst waren heb ik deze keer ook de kasten weer eens schoongemaakt en opgeruimd.
In onze badkamer hebben we een kast met medicijnen en toiletartikelen, maar de spullen uit Parijs hadden we er zo ingezet, Julian had nog wat extra voorraad ingeslagen en de medicijndoos van Parijs stond er ook nog zo en het overzicht was een beetje kwijt.
Ik heb alles op de vloer gezet  (op de foto is maar een klein gedeelte te zien) heb de kast schoongemaakt en toen heeft Paul alles weer netjes neergezet.
Dat doet hij altijd want anders heb ik drie keer zoveel kasten nodig :-)
 En zo zag het er vanmiddag om drie uur uit toen ik eindelijk klaar was.
Tijdens de lunch heb ik een poos met Jasmine gebeld, zij en Wim hadden net te horen gekregen dat ze het appartement dat ze graag willen huren ook mogen huren van de eigenaar.
1 juli krijgen ze de sleutel en er moet natuurlijk een hoop geregeld en gedaan worden, heel jammer dat we niet kunnen gaan helpen en bekijken, maar het is niet anders.

Na drie uur heb ik de foto's die ik de afgelopen tijd maakte van het Pad van Ad in een mapje gestopt en toen was het vier uur en tijd voor de persconferentie waarin fase 3 van de lockdown werd besproken.
Eerst was alles verboden behalve wat mocht, nu mag alles behalve wat verboden is.
Je moet nog steeds heel waakzaam zijn met risico patienten maar dat waren we toch wel van plan.
In onze bubbel  veranderen we niet veel, maar was het fijn om te horen dat telewerken aanbevolen blijft indien mogelijk (alhoewel Paul onder Parijs valt en het telewerken daar soepeler is dan in Brussel) en we mogen weer een dagje of meerdere dagen op pad in eigen land.
Dat houdt in dat we weer eens de fietsen achterop de auto kunnen zetten en ergens anders kunnen gaan fietsen, alhoewel dat met de weerberichten voor de komende tijd wel niet zo snel zal gebeuren.
Maar dat is niet erg want regen is ook erg fijn, de planten hebben het hard nodig.
Na de persconferentie hebben we maar frietjes gegeten om de Belgische aardappeltelers te steunen (en omdat het al laat was om te koken, want Julian had een online meeting van zijn Engelse klas)
En toen hebben we het journaal gekeken, dus we zijn weer helemaal bij de tijd :-)
Vanavond geen wandeling, want Paul heeft een vlieger event en er is onweersdreiging en dan ben ik toch het liefste thuis.

1 opmerking:

Margriet zei

Fijn dat Jasmine en Wim het appartement kunnen huren.