woensdag 17 juni 2020

Lockdown dag 88

Terwijl Julian en ik boven gingen poetsen heeft Paul eens met onze provider gebeld over mijn telefoonabonnement; het bleek een netwerkfout te zijn en nu is het hersteld en kan ik ook weer buiten ons erf online zijn!
En dat kwam goed uit, want vandaag gingen we het spannendste doen wat we sinds de lockdown gedaan hebben: we zijn naar Antwerpen geweest.
Jasmine gaat volgende maand verhuizen en had gevraagd of ze onze verhuisdozen mocht hebben.
Dat mocht natuurlijk, maar dan zit ze wel een hele tijd met die stapels in huis, dus leek het Paul handiger om haar alle Delhaize dozen te geven, die kan ze dan na de verhuizing bij het oud papier doen.
Voor haar verjaardag (in februari) heeft ze een mixer gekregen, niet zo'n hand geval wat ik heb, maar een hele zware met een kom erbij, maar die had ze bij ons thuis laten bezorgen.
Eigenlijk wilde ze die nu toch wel een keer hebben, dus hadden we afgesproken om dat vanavond bij haar te brengen.
Toen we tussen de middag even het nieuws kijken hoorden we dat er voor vanavond code oranje werd gegeven i.v.m onweer en hevige regen en hoe het komt weet ik niet, maar vaak is dat heel hevig in Antwerpen, dus niet ideaal om dan te gaan.
Normaal zou je zeggen we gaan morgen of overmorgen, maar wij mogen zomaar Antwerpen niet meer in met de dieselauto en moeten een dagpas kopen (die ze dit even verhoogd hebben van 20,+ naar 35 euro...kassa).
Die pas hadden we dus voor vandaag en toen besloten we om maar gelijk in de auto te springen en weg te gaan en dan hopelijk de narigheid voor te zijn.
Paul nam zijn bordje met brood maar mee in de auto :-)
 De drukte op de weg viel goed mee, maar woensdag is dan ook de rustigste dag.
Toen we Antwerpen in kwamen stuurde ik een appje en toen we aan kwamen rijden stond Jasmine al voor de deur.
Ze heeft voor ons wat dringende dingen gekocht die alleen bij AH te koop zijn en verder heeft ze opruiming gehouden en alles waarvan ze denkt dat ik het kan gebruiken ook meegegeven.
 Het werd dus een ruilhandeltje op straat :-)

Zowel Paul als Jasmine moesten gewoon werken, dus we zijn eigenlijk gelijk weer vertrokken.
Het was het meest vreemde en kortste bezoekje ooit, maar het was wel fijn om Jasmine heel even in het echt te zien, ook al moeten we dan anderhalve meter afstand houden.
Onderweg zagen we het boven Brussel onweren, maar wij hielden het droog tot Kortenberg en toen hadden we alleen maar wat regen.
We waren nog niet thuis of Jasmine appte dat het vreselijk onweerde en regende, dus het was een slimme zet dat we gelijk gegaan waren.
Helemaal toen we vanavond het journaal zagen, een tunnel bij Antwerpen stond onder water en er waren gigantische files.
Hier heeft het af en toe wel geregend, maar geen echte hoosbuien of onweer, we zeggen wel eens dat we hier een microklimaat hebben.
Alle spullen en boodschappen staan in de garage en daar ga ik over een dag of wat wel naar kijken, de rest van de dag heb ik mezelf nuttig bezig gehouden met het inhalen van allemaal prompts.

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Goed gedaan, jullie!

Margriet zei

Wat moet dat raar zijn om Jasmine zo te “bezoeken”. Maar toch fijn om haar even te zien! En heel verstandig dus dat jullie vroeg zijn gegaan.

Jolande zei

Ja dat was heel raar, want je wil haar natuurlijk een knuffel geven, maar dan moet je gaan staan te zwaaien vanaf een afstandje.
Als we 's Avonds gegaan waren hadden we wel wat langer gebleven maar goed, we hebben haar weer even in het echt gezien en dat was toch ook heel fijn.