dinsdag 30 juni 2020

Lockdown dag 101

Nu het weer een heel stuk koeler is slaap ik ook weer en voel me dus overdag ook veel fitter gelukkig.
Omdat ik zo into jam maken ben en Paul en Julian het ook zo lekker vinden, wilde ik eigenlijk wel een stel weckpotjes hebben en Paul vond dat ik die wel bij de Action kon gaan halen.
Hij zou rijden en dan kon ik op de terugweg met mijn handen in de lucht blijven zitten :-)
Ik vond het gewoon eng en was niet echt ontspannen, maar ik deed een mondmasker voor, trok wegwerphandschoenen aan en ging de Action in terwijl Paul in de auto bleef wachten.
Het viel op dat het personeel geen handschoenen en mondmaskers droeg, behalve die aan de kassa's zaten.
Er waren veel dingen niet, waaronder de weckpotjes :-( maar ze hadden wel een stempelset die ik nog niet had en wat andere leuke dingen.
Toen ik klaar was heeft Paul de auto open gedaan, ik de boodschappentas erin gezet, handschoenen in een plastik zak die bij thuiskomst de container in ging en het mondmasker in de boodschappentas.
Handen reinigen met handgel en daar gingen we weer naar huis, pfff ik was er gewoon doodmoe van geworden.
Thuisgekomen konden we net lunchen toen Delhaize de boodschappen kwam brengen en toen ik die toch weer zo leuk buiten ging wassen, heb ik alles van de Action wat gewassen kon worden ook gelijk gedaan, kon dat mee naar binnen.
 Toen ben ik bezig geweest met het stempelen van de 6 setjes, zodat ze in mijn systeem kunnen en alles netjes opgeruimd kon worden.
Toen ben ik begonnen aan een nieuw Journal.
Ik heb al eens een Assepoester journal gemaakt om de kwartetspellen in op te bergen, maar een hoera gevoel had ik er nooit bij en ik heb toen al gezegd dat ik waarschijnlijk eens een ander journal zou gaan maken en daar ben ik nu dus aan begonnen.

5 opmerkingen:

trompke zei

Hier heerst het niet zo meer, dat virus. Ik mocht ook gewoon met Hillie mee naar de specialist in het ziekenhuis. Geen mondkapjes, niks. Alleen handen ontsmetten. En de nodige afstand, dat wel.
Ik vond gisteren in de kringloop nog een sprookjeskwartet. Een hele aparte, maar helaas, bij thuiskomst kwam ik erachter dat we ook die al hadden. Volgens mij zijn ze gewoon op.
Ben benieuwd naar dat nieuwe journal. Ben ook nog steeds met het Hans en Grietje journal bezig...

Jolande zei

Het is hier ook wel minder, maar het daalt minder snel als de virologen gehoopt hadden.
Nu is het hier vakantie geworden en de maatregelen zijn nog soepeler geworden, maar wat gebeurt er als men straks terug komt van vakantie, kampen, pretparken enz, de virologen houden hun hart een beetje vast.
Dus wij blijven gewoon in lockdown, net zolang tot er een vaccin is, het is niet anders.

Margriet zei

Ik snap heel goed dat jullie zo voorzichtig blijven. Gelukkig wonen wij in een redelijk veilig gebied, maar ik ben ook wel wat bang wat er gaat gebeuren nu bijna alles weer gewoon is. Die 1,5 meter afstand vinden veel mensen toch erg lastig merk ik.

Jolande zei

Er is hier een site waarop we kunnen zien hoeveel gevallen er in welke gemeenten zijn en onze gemeente is al weken coronavrij.
Maar nu gaan er weer veel meer mensen op vakantie en veel naar Spanje, waar nu weer een regio in lockdown is, dus je weet nooit wie er terug komt.
Bovendien zijn ze hier ongelofelijk creatief in het omzeilen van de regels.
Zo is er een terras voor 800 man, evenementen mag niet met zoveel mensen, maar dit is geen evenement maar horeca.
Verenigingen mogen met 50 mensen op kamp of in een vakantiehuis, wij mogen onze bubbel nu uitbreiden tot 15 personen, maar dan maak je gewoon met je vriendengroep een vereniging en kun je met 50 vrienden een vakantiehuis huren...

Margriet zei

Ik snap mensen soms/vaak niet. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld maar raar dat we in de bibliotheek achter plastic staan, maar ik ben er heel erg blij mee.