maandag 27 april 2020

Lockdown dag 37

Vandaag is het Woningsdag in plaats van Koningsdag.
Normaal "vieren" we dat op de bank met een tompouce.
Paul had vrij vandaag, maar vanmorgen had hij een telefonische bespreking.
 Nu konden we er niet op uit om een tompouce te scoren en bij Delhaize konden we ze niet bestellen :-(
Ik dacht het zal me toch de duvel doen dat we geen tompoucen hebben op Koningsdag, dus als ik ze niet kan kopen dan maak ik ze wel zelf :-)
Het is algemeen bekend dat ik niet kan bakken, maar  goed, als je het niet probeert heb je zeker niets, dus tot verbazing van Paul en Julian ging ik aan de slag.
 Tussendoor moest er ook nog wat gewassen worden.
Mandu dacht kom ik kruip in de wasmand
 Meestal doet Maui dat, maar omdat de mand nu bezet was kroop hij maar in de tunnel.
 Ik had trouwens vandaag mijn meest oranje outfit aan :-)
 En vanmiddag konden we op deze alternatieve Koningsdag dan een even alternatieve tompouce eten :-)
Er is nog wel het een en ander voor verbetering vatbaar, maar voor iemand die niet kan bakken was het zeker heel geslaagd en het smaakte heel goed.
 Tijdens het afhalen van de was viel mijn oog op deze bloemetjes in het gras, ik heb geen idee wat het zijn, maar ik vind ze wel mooi en de mieren ook want ik kon geen bloemetje vinden waar ze niet op zaten en van deze heb ik ze eerst afgehaald.
 En vanavond hadden we oranje soep: Chinese tomatensoep met daarna een loempia, want Julian heeft weet ik het hoeveel van die dingen ingeslagen.
En zo hebben wij dan toch een leuke Koningsdag gehad.

9 opmerkingen:

trompke zei

Geweldig! Een prachtige outfit en een perfecte tompouce :-)
Zou dat bloempje ook een Lathyrus kunnen zijn?

Jolande zei

Ik weet het niet, het bloempje lijkt er wel wat op, maar de blaadjes zijn net een soort laddertjes aan twee kanten van de steel en volgens mij heeft een Lathyrus dat niet.
Maar ik heb weinig tot geen verstand van zulke bloemen, dus voor het zelfde geld zijn het er wel.

Margriet zei

Wat goed dat je zelf tompoucen gemaakt hebt! En de smaak is het belangrijkste ;-)

Margriet zei

Kan het bonte wikke zijn?

Jolande zei

Oh dat was een goede tip, ik heb eens gekeken, de bonte heeft heel veel bloemetjes, dus ik denk dat het de smalle of de voeder wikke is, zal er nog eens op studeren.

Marion van de Sande zei

Ik weet niets van planten, weet alleen welke ik mooi vind. Pas echter heb ik de app PlantNet ontdekt (groen icoontje met 4 blaadjes). Toevallig afgelopen weekend voor het eerst gebruikt, ik zag een mooie tuinplant en met de app een foto gemaakt en ik kreeg meteen de naam en alle informatie. Een aanrader!

Zijn jullie Nederlanders die wonen in Belgie, Frankrijk of Italië? Of gewoon erg fan van het Nederlandse koningshuis?

Marion van de Sande zei

Toen ik deze reactie schreef bedacht ik me ineens dat ik nog niet had gekeken of je had gereageerd op mijn vorige vraag, over de mooie stoffen. Dus even gekeken en toevallig heb je daar mijn vraag (of jullie Nederlanders zijn) al beantwoord, jullie hebben dus in Best gewoond. In Best zit een quiltwinkel, die zouden misschien toile de jouy kunnen hebben. Bij Ikea ga ik kijken (digitaal dan) hoewel het dus wel erg lang geleden is dan.

In ieder geval bedankt voor je antwoord.

Jolande zei

Marion als je het vakje "vervolgreacties" aanvinkt dan krijg je het antwoord per mail en hoef je niet steeds te kijken of ik geantwoord heb.
Ja we zijn dus Nederlanders die in Belgie wonen (voor Paul's werk) en die dus ook voor zijn werk naar Parijs zijn gegaan, maar voor ons eigen plezier zijn we bezig met een huis op de Azoren, daar kun je dus af en toe ook wel wat logjes over voorbij zien komen :-)

Jolande zei

Ik was dus nog niet klaar :-) Bedankt voor de tip over de app, ik had er wel over gelezen, maar ken niemand die hem heeft en wist dus ook niet of het wat zou zijn, zal vragen of Julian er eens naar wil kijken en het op mijn smartphone wil zetten (zelf ben ik niet zo smart lol).
Succes met het zoeken naar stofjes. Ikea heeft momenteel wel weer een wit hoeslaken met blauwe bloemen erop maar die zijn och weer heel anders dan deze twee.