dinsdag 28 april 2020

Lockdown dag 38

Vanmorgen was een beetje zoals elke ochtend, Paul moest werken en ik rommelde wat rond, maar na de lunch ging ik aan het werk.
Ik ging mondmaskers maken...maar voordat ik alles bij elkaar had pfff
Als ik hier een stofschaar heb gebruiken ze die allemaal overal voor en dan is er geen stof meer mee te knippen, dus moest ik op zoek naar scharen die ik weggestopt had, maar waar waren die ook alweer???
Mijn spelden waren allemaal krom, want daar doe ik van alles en nog wat mee behalve voor naaien gebruiken, dus moest ik andere zoeken die ik ook ergens moest hebben.
Toen moest de naaimachine nog afgestoft en kon ik eindelijk beginnen.
 Nu ben ik iemand die niet, zoals ik op sommige filmpjes zie, even wat in elkaar flanst en zomen en plooien uit de losse pols maak.
Als ik naai doe ik dat graag netjes,  ik zou het liefst draadjes uit de stof trekken zodat ik mooi recht erlangs kan knippen, maar dan zou ik natuurlijk met Kerst nog niet klaar zijn, dus heb ik het patroon gewoon even omgetrokken en markeringen gemaakt.
Ik wilde vandaag 1 masker maken om te kijken of dat zou lukken en of er eventueel dingen aangepast moeten worden.
 Bijna twee uur later kon ik deze foto maken van mezelf met het masker.
Nu ga ik in serie werken, dan zal het geen 2 uur per stuk meer duren.
Jasmine heeft natuurlijk ook geen mondmaskers en geen naaimachine, dus voor haar moet ik er ook nog maken.
Per masker gaat er best nog een hoeveelheid lint in zitten, dus heb ik vandaag maar biasband en alvast nieuw garen besteld, zodat ik vooruit kan.
En toen was het alweer tijd om eten te koken en daarna had ik dus geen zin meer om iets te doen en ben ik aan het nieuwe seizoen van Ozark begonnen.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Oké, je was dus al aan het naaien geweest! Succes met de rest!

trompke zei

Produktie!