zaterdag 5 oktober 2024

Belgie dag 11

 We hebben heel veel kastjes en daarom kwamen de mannen vandaag nog een dag om alles af te maken.
We zijn heel erg blij met het resultaat.
Terwijl ze nog bezig waren zijn wij in de waskamer aan de gang gegaan.
De schoenenrekken waren we zo beu, altijd zit alles onder het stof, dus die gingen eruit.
Ikea had schoenenkastjes die precies, tot op de centimeter, tussen de droger en de vensterbank pasten, dus daar hadden we er gisteren twee van gehaald.
Nou dat is ook alvast enorm opgeknapt.
We hadden alweer aardig wat staan voor de Kringloop, dus toen de mannen weg waren hebben we dat eerst maar even weggebracht in het kader van opgeruimd staat netjes.
Toen Maui en Mandu klein waren, vielen ze bijna steeds door het lelijke krulrek dat voor trapleuning speelt en daarom hadden we er kippengaas voor gespannen.
Dat heb ik nu ook maar eens weggehaald, kostte wel even wat tijd, want we hadden het met heel veel ijzerdraadjes vastgezet.
En weer een klusje af.

 

vrijdag 4 oktober 2024

Belgie dag 10

 Dag 2 van de keuken renovatie en terwijl de mannen druk bezig waren in de keuken, zijn wij ook nuttig bezig geweest in de rest van het huis.



De mannen komen heel vroeg en gaan dan rond een uur of half drie weer weg, zodat ze dan ook hopelijk de file kunnen vermijden.
Zodra ze weg waren, zijn we nog even naar Ikea gereden voor ons volgende projec(tje) :-)

 

Dierendag

 

Ik wens iedereen een fijne Dierendag.

donderdag 3 oktober 2024

Sprookje Week 39

 
Het sprookje van Het Herderinnetje en de Schoorsteenveger, las ik ook nog toen we in Capelas waren.
Ik heb voor elke week dat we hier zijn een boekje meegenomen, maar ik vrees dat ze ongelezen mee terug gaan.

Belgie dag 9

 De mannen die de keuken komen renoveren wilden de files voor zijn en begonnen daarom al om 7 uur met werken.
In de waskamer hebben we het koffiezetapparaat, waterkoker en een elektrisch plaatje neergezet en daar heb ik vanmorgen mijn havermoutpap gekookt.
Het leek een flashback naar de corono periode toen we terugkwamen uit Parijs en in quarantaine waren in dit deel van het huis.
Julian vertrok vanmorgen op vakantie naar Siciliƫ , Paul bracht hem naar het station en ik bleef thuis, voor als er vragen zouden zijn over dingen in de keuken.
De mannen vonden het fijn dat we de eetkamer leeggeruimd hadden, nu konden ze daar al hun spullen neerzetten.
En het werk aan de keuken is nu echt begonnen!
 
 







woensdag 2 oktober 2024

Belgie dag 8

 De dag begon met nog iemand die kwam kijken om airco te installeren.
´s Middags zou een vriend van Paul komen en dan zouden ze samen aan de verwarmingen in de woonkamer beginnen, die vervangen moeten worden.
De man van de airco was net weg toen de vrouw van de vriend belde dat hij ´s nachts onverwacht overleden was, nou dat was natuurlijk enorm schrikken.
Paul en hij hadden ´s avonds nog een poos aan de telefoon zitten kletsen en Paul had gezegd dan zie ik je morgen om twee uur.
En Paul zag hem ook om twee uur, maar in het mortuarium van het ziekenhuis....
We waren er alle drie erg van aangedaan, maar de keuken moest leeg, dus dat hebben we nog wel gedaan.

 

dinsdag 1 oktober 2024

Belgie dag 7

 Het rolluik aan de voorkant was kapot en kon nog maar een klein stukje omhoog, dus daar waren ze een aantal weken geleden voor komen kijken en opmeten.
En vanmorgen kwamen ze dan een nieuw rolluit plaatsen; heerlijk dat het weer helemaal omhoog kan en er veel licht de kamer in kan komen, zeker met dit grauwe grijze weer.
Vervolgens kwamen er achter elkaar drie mensen kijken voor het installeren van airco, iets dat bij ons volgende bezoek op het programma staat.
De zomers worden steeds warmer, maar ze zijn ook handig om alleen een bepaalde ruimte wat te verwarmen in plaats van het hele huis, zeker nu we bijna niet zijn.
Tussen die bezoeken door zijn we begonnen aan het leeghalen van de keuken, waarbij ik gelijk alles bekijk of het weg kan.
Het is World Postcard Day vandaag en daar heeft geocaching.com ook wat mee.
Na het voltooien van een Labcache krijg je altijd een postcard op je profiel, dus deze dag lieten ze niet ongemerkt voorbij gaan, want er was een speciaal souvenir voor gemaakt.
Geen cache zoeken deze keer, maar een event bezoeken, niet echt onze favorite bezigheid, maar je moet er wat voor over hebben.
Ik had op de kaart gezien dat er een event(je) was in Winksele, het dorpje waar we toen we uit Nederland kwamen zijn gaan wonen.
Ik had het opgenomen in de planning van deze weken en zo stonden we dus laat in de middag op het dorpsplein bij de kerk, onze naam op een postcard te schrijven.
Het tijdstip was ongelukkig, want zowel heen als terug hebben we in een flinke file gestaan.
Doordat twee airco mensen, die afspraken hadden voor een andere dag en voor ´s avonds, belden of ze ´s middags konden komen, waren we niet in de gelegenheid geweest om boodschappen te doen, dus nog maar een keertje ongezond maar lekkere frietjes.