vrijdag 27 september 2024

Belgie dag 3

 Zo goed als het gisteren allemaal ging, zo slecht ging het vandaag...
De banden van de auto moesten uitgebalanceerd worden en toen dat gebeurt was gingen Paul en ik naar Brussels Airport om mijn mobiel op te halen.
Maandagnacht in de taxi kreeg ik mijn gordel niet vast en viel mijn rugtas, die enigszins open stond omdat ik een appje gestuurd had dat we in de taxi zaten, om op de bank.
Ik voelde mijn boek op de bank liggen en zodoende heb ik de rest van de bank afgezocht of er nog meer uit mijn tas gevallen was, maar vond niets.
De volgende ochtend belde de taxi chauffeur dat hij een telefoon gevonden had en toen Paul mijn nummer belde bleek dat inderdaad mijn mobiel te zijn.
Taxichauffeur zou hem afgeven als hij in Leuven moest zijn, maar dat liep allemaal uit en omdat hij geen tijd meer had om in het ´buitengebied´ langs te komen heeft hij het ding afgegeven bij de lost en found op de airport en daar gingen wij het ophalen.
Maar op de airport aangekomen was het een grote chaos, alle parkeergarages bleken vol te zijn en het was vol met auto´s die niet wisten waar ze naar toe moesten.
Nu bleek dat je een heel eind buiten de Airport op de personeelsparking kon parkeren en dan moest je met een shuttlebus naar de Airport en terug.
We zijn terug naar huis gegaan en gaan een andere keer wel terug voor mijn mobiel, gelukkig kan ik vrij goed zonder het ding.
Toen we thuis eens gingen kijken wat er aan de hand was kwamen we dit artikel tegen...
Er was iemand (we noemen geen namen lol) die de frituurpan helemaal afgewassen heeft, dus daar moest een nieuwe voor komen.
Terwijl Paul die ging kopen ging ik even langs de Action vlakbij, maar dat was geen succes.
Voor ieder stukje stonden 3 van die hoge kratten die uitgepakt moesten worden, je kon ze niet even verschuiven en wat er achter lag was niet te zien, dus daar was ik ook snel weer weg.
Gelukkig had Paul meer succes met het kopen van een nieuwe frituurpan.
Omdat er heel wat gewerkt gaat worden in het huis en er dus ook allemaal mensen in en uit gaan lopen, hebben we van de oude kamer van Jasmine nu een kattenkamer gemaakt.
Heel happy waren Maui en Mandu nog niet, maar het is even wennen en als de mensen in huis rondlopen, zullen ze blij zijn dat ze daar kunnen ´schuilen´.
De vorige keer dat we hier waren had ik een paar stoffen pakketjes gemaakt zodat ik in Capelas kon maken wat ik in mijn hoofd had, maar omdat ik daar geen enkel lapje heb kan ik nooit spontaan iets maken.
Hier heb ik een enorme lapjesvoorraad en ik heb besloten om daar stukjes van te knippen en die mee te nemen.
Daar heb ik dus een begin mee gemaakt en aangezien het geen kwaad kan om de voorraad hier ook weer eens netjes op te ruimen, heb ik er de strijkplank bij gepakt om zo mooi gestreken lapjes te kunnen opruimen/meenemen.
Vlak voor het eten wilde iemand (we noemen geen namen, maar ik was het niet lol) achteruit de oprit opdraaien, maar dat werd een gevalletje van Boem is Ho!
Het goot van de lucht, dus heel goed konden we niet zien wat de schade was, maar de zware betonnen brievenbus lag plat, de bumper heeft een scheur en de trekhaak lijkt wat scheef te staan....
Never a dull moment hier, maar de nieuwe frietpan werkt en we hebben heerlijk Belgische frietjes gegeten.

1 opmerking:

Marthy zei

Dat was zeker geen schoonheid van een dag maar goed, de frietjes waren lekker.