maandag 18 oktober 2021

São Miguel Dag 47 Remédios en zwemmen

 Vanmorgen moest Paul nog allerlei dingen regelen en telefoontjes plegen, maar vanmiddag gingen we er op uit.
Aan de zuidkant van het eiland was het geen goed weer, maar aan de noordkant (onze kant) was het heerlijk dus bleven we daar.
We gingen naar Remédios, een paar dorpen verderop, om daar twee multi's te gaan doen.
Niet het meest mooie dorp; het ligt aan een lange weg die van hoog naar laag naar hoog gaat, dus we hebben heel wat geklommen.
We kwamen bij deze fontein uit 1900, die is dus echt heel oud.
Dit gebouwtje stond midden op de stoep, eerst dachten we dat het een bushokje was, maar die zien er allemaal veel mooier uit.
Toen we er voor stonden moesten we goed kijken, maar het is een of ander zelfgemaakt kapelletje.
Je ziet hier regelmatig afbeeldingen van de een of andere heilige op het huis, maar hier had bijna ieder huis er wel een.
In dit huis heeft José de Almeida gewoond. Wij hadden natuurlijk nog nooit van de goede man gehoord, maar het was iemand uit de politiek.
Een stuk verderop gingen we naar een miradouro.
Op de kaart was niet duidelijk te zien of we er met de auto konden komen en zouden kunnen keren, dus we lieten de auto boven staan en zijn gaan lopen: zó steil die weg.
Het was wel de moeite waard want het uitzicht was mooi en we hebben dolfijnen zien springen en Paul heeft zelfs het spuiten van een walvis gezien.
We hadden het idee dat we al erg laag waren, maar er was een pad dat helemaal naar beneden ging.
Dat hebben we maar niet gedaan.
We moesten nog helemaal terug naar boven en dat viel nog niet mee.
Op de terugweg naar Capelas zag ik ineens een Yves kunstwerk maar de weg is heel smal en bochtig, dus pas een paar kilometer later kon Paul omkeren en is hij speciaal terug gereden zodat ik een foto kon maken.
In Capelas zijn we voor de laatste keer gaan zwemmen en ook op 18 oktober was het water nog heel aangenaam.
Thuis hebben we gedouched, thee gedronken en net toen ik eten wilde maken kwam Paul dat we melk moesten kopen, want zijn melk was op en van mijn melk was alleen nog maar genoeg voor mijn ontbijt,
We moesten ook nog tanken en toen hebben we alles gecombineerd: tanken halverwege Capelas en PD, boodschappen doen bij Continente in PD, maar eerst nog een keer eten bij de wok.


Geen opmerkingen: