donderdag 27 januari 2022

De Bouw 26 januari

 Vandaag hebben we een heel lang bouwoverleg gehad...
De kastjes waar de meter in zitten hebben nieuwe deurtjes en zijn nu helemaal afgewerkt. Ik kreeg gelijk de twee sleutels ervan.
De bel die we vorige week gekocht hebben hangt nu naast het huisnummer.
Alle rotzooi is uit de stukjes grond gehaald en die zijn mooi opgevuld met aarde; we kunnen hortensia's gaan stekken :-)
Het gat in de muur waar tijdelijk leidingen doorheen liepen is helemaal dichtgemaakt.
De bel werkt!
Boven, in mijn knutselhoek, hangt ook een schermpje.
De afdekplaten van de airco's zijn geplaatst; in de gang
en boven.
In het washok is de meterkast nu helemaal af
en de warmtepomp is zo goed als geïnstalleerd.
Het is alleen jammer dat ze bij het plaatsen het plafond beschadigd hebben, een stuk van de deur af hebben weten te krijgen en dat de wand in de logeerkamer er nu zo uitziet....
Boven staat de glazen balustrade en nu loopt het boven een heel stuk prettiger.
Gisteren moesten we even snel naar het huis toe om te kijken of we de afwerking ervan zo wilden hebben of anders, maar wij vonden het witte randje prima.
Met zo'n zelfde randje is het balkon afgewerkt. Eigenlijk zou er geen randje op komen, maar omdat de wind uit zee nogal hevig kan zijn, was het beter om het wel te doen.
De balustrade ziet er heel mooi uit en staat heel stevig vast.
Op sommige plekken in het huis hebben we rails laten bevestigen in het smalle randje van het plafond; nu kunnen we dingen aan de ophangen zonder gaten in de muur te boren.
Furnas is vandaag eindelijk begonnen met hun werk in het huis.
We hadden gevraagd, en schriftelijk bevestigd gekregen, dat ze met het badkamermeubel zouden beginnen, zodat de bouwer die badkamer af kan maken.
Daarna zou de keuken aan de beurt zijn en als laatste de 3 inbouwkasten, dus onze verbazing was nogal groot toen we in de badkamer niets zagen, maar wel mensen die druk bezig waren met de kasten te monteren.
Die kasten zouden allemaal op maat gemaakt worden, er is iemand in totaal 5 keer langs geweest om alles op te meten, dus toen we deze kast zagen waar nog ongeveer 20 centimeter voor over was, waren we not amused (understatement).
Het bleken standaard kasten te zijn, die allemaal even (on)diep waren...
Prachtige uitleg, maar als we standaard kasten hadden willen hebben hadden we die wel bij Ikea gekocht en niet gevraagd of ze op maat van de kamers gemaakt konden worden.
Enfin een heel gedoe, Nuno aan het bellen en uiteindelijk is er een of ander baas van Furnas komen kijken en nu moet deze kast helemaal overnieuw worden gemaakt.
Vanmorgen kregen we een mail dat de container vast staat in Rotterdam omdat de boot waarmee hij naar Portugal gaat vast ligt in de UK waar een tekort is aan vrachtwagenchauffeurs en dat hij een week later komt.
Nou dat is misschien maar beter ook, dan is er wat meer speling om alles af te krijgen voordat de spullen aankomen.

Geen opmerkingen: