zondag 10 april 2022

Aanpassingen in de keuken

 In de keuken waren een aantal dingen waarvan wij vonden dat het anders (handiger) kon en daarom heeft Paul wat dingen aangepast.
Zo bleken de laden een stuk smaller en ondieper te zijn als de kastjes, maar dat kon niet aangepast worden omdat het standaard maten waren, tot zover een keuken op maat.
De bestekbakken paste niet in de la en zodoende lag alles los en dwars door elkaar in de la.
Dat heeft Paul opgelost door alleen de achterkant van de la weg te halen, nu passen de bakken er wel in en ze kunnen er ook niet uitvallen, dus nu is alles fijn georganiseerd!
In deze la was het proppen met de hand- en theedoeken en de spullen die bij de staafmixer horen.
Daar heeft Paul een nieuwe bodem voor laten zagen en de achterwand er gewoon op gemonteerd.
Er valt niets door de opening, maar we hebben toch net dat stukje extra ruimte dat het allemaal net even makkelijker maakt.
Paul richt altijd de kasten in, maar omdat ik het toch handiger vond om de levensmiddelen aan dezelfde kant van de keuken te hebben en de hand-theedoeken en ovenwanten onder de oven, ligt er nu dus voorraad in. 

En daarom heeft hij hetzelfde gedaan met de la aan de andere kant en daar ligt alles nu ook netjes in zonder geprop.

Maar omdat deze la een stuk hoger was en er zo heel wat ruimte verloren ging, heeft hij er een la ingemaakt, waar de bakspullen nu liggen!
Nu de aanrecht onder het blad geplaatst is en de afvoer van de kraan zoveel mogelijk achter in het kastje zit, konden we uitrekenen hoeveel ruimte er was voor afvalbakjes en die zijn inmiddels besteld.
En omdat we weten hoeveel ruimte er nodig is om die te monteren,kon er alvast een plank worden gemaakt waar de overige spullen op staan.
Als de bakjes komen kunnen de emmers die we nu tijdelijk gebruiken eruit en dan is ook dit kastje helemaal zoals we het willen.
En tot slot was er het kastje boven de wasemkap.
In Belgie  zijn daar kruidenrekjes geïnstalleerd en dat wilde ik hier ook, maar dat kon niet, dus werd het kastje zo opgeleverd.
De kruidenpotjes stonden op de plant, rondom de afvoerbuis en de elektradraad en als ik er een nodig had moest ik op een stoel gaan staan en zoeken waar het ding stond.
Ik heb 32 potjes van Ikea en die zijn nogal groot en Paul heeft dan ook lang moeten nadenken en rekenen hoe hij het kon maken dat er zoveel mogelijk potjes zouden kunnen staan.
Uiteindelijk heeft hij dit gemaakt
Er staan nu 30 potjes, 1 was een reservepotje en dus leeg en zo hoeft er uiteindelijk maar 1 potje ergens anders te staan.
Ik kan bij de onderste twee rijen, als ik iets van de bovenste rij wil hebben moet ik dat aan Paul vragen of op een stoel gaan staan, maar ik weet nu wel in een oogopslag waar wat staat.
En zo is op de afvalbakjes na de hele keuken af en precies zoals wij het handig vinden.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Wat een handige man heb jij ;-)

Jolande zei

Dat heeft hij van mij :-)
De eerste keer dat ik bij hem thuis kwam zeiden zijn ouders dat hij heel onhandig was, dus daar heb ik hem mooi vanaf geholpen lol