donderdag 7 april 2022

De keuken

 Maandag zou dan eindelijk onze eigen keuken geplaatst worden en daarom hadden wij zondagavond de balkontafel binnen gezet, de eettafel uitgeschoven en de kastjes voor een groot deel leeg gemaakt.

De installateurs waren dezelfde als de vorige keer en daar waren we wel heel blij om, want die twee werken ongelofelijk nauwkeurig en netjes.
In no time stond de hele bovenverdieping vol; een georganiseerde chaos.
In plaats van één dag, zijn ze drie dagen bezig geweest, omdat er toch weer bepaalde dingen fout waren en ze dan terug naar het bedrijf moesten om het daar te laten herstellen/veranderen.
Dat is allemaal gelukt en de keuken is nu af op het wandpaneel aan de zijkant na, want volgens Carolina hadden we er maar 3 besteld.
Maar natuurlijk, bij het ontwerpen van de keuken dachten we dat het wel leuk en apart zou zijn als we tegen een stuk beton aan zouden blijven kijken :-)
Gelukkig stond er zwart op wit dat we tussen alle kastjes en het aanrecht panelen zouden krijgen en of dat er 1, 3, 5 of 700 waren stond nergens vermeld.
Dat paneel moet uit Spanje komen, dus dat zal wel weer een paar weken duren, maar gelukkig valt het nauwelijks op en ziet de keuken eruit alsof hij helemaal af is.

Op de kopse kant zit nu een boekenkastje
Nergens zitten meer handgrepen, wat een stuk rustiger oogt
De spoelbak hangt nu onder het aanrecht en we hebben een kraan die niet zo idioot hoog is en spettert, maar uitgetrokken kan worden en kan sproeien.

Het heeft 'even' geduurd, maar we zijn heel tevreden over het resultaat!