maandag 28 november 2022

Belgie Week 1

 De eerste week in België zit er alweer op; de tijd vliegt als je druk bezig bent.
Zondag zijn we vooral bezig geweest met het uitpakken van de koffers de spullen opruimen, in bad dobberen en bij kletsen met Julian onder het genot van meegebrachte kerstkoekjes die ik graag wilde proberen.
'S Avonds aten we Chinees, het was meer dan een jaar geleden dat we dat gegeten hadden en dat smaakte heerlijk.
Hier in huis hebben we altijd een hele goede voorraad  en die voorraad was door Julian geweldig goed aangevuld, alleen is het beheer nog even een werkpuntje :-)
Voordat we naar AH zouden gaan dachten we even te kijken wat er nog nodig was, maar dat resulteerde in twee dagen kasten leeg ruimenn, uitzoeken, weggooien, neerzetten voor Jasmine en naar de voedselbank brengen.
Nu is alles weer helemaal gereorganiseerd en heeft Julian ook weer overzicht.
We gingen naar Ikea om Sinterklaas kadootjes te kopen voor Jasmine en Wim.
Ik maakte daar veel foto's voor mijn walvis mapje.
Bij AH kochten we voornamelijk eten dat Julian niet voor hem alleen maakt, of dat wij op São Miguel niet kunnen kopen, zoals andijvie.
Ook probeerden we nieuwe dingen zoals de AH gehaktbal;zó lekker.
Door Parijs, Corona en de Azoren zijn we al zeker 3 jaar niet naar het containerpark gegaan, dus zijn Paul en Julian druk bezig geweest met alle dozen en rommel die in de kelder stond weg te brengen
Ook in de tuin lag een enorme berg tuinafval en ook die is nu naar het containerpark: opgeruimd staat netjes.
Ik pak elke ochtend één kamer aan, die ik dan van boven naar onder helemaal schoonmaak.
Julian heeft het huis heel netjes gehouden, maar sommige dingen kan hij niet, of mag hij niet doen, zoals mijn hobbykamer, waar dus 10 maanden stof lag...
Mijn kamer heb ik dus als eerste gedaan en als ik nu klaar ben met een ruimte in huis, ruim ik spullen op en zoek ik dingen uit die ik mee wil nemen naar Capelas.
Op mijn lijstje stond natuurlijk een bezoekje aan de Action en daar ben ik op een middag naar toe gegaan.
Op São Miguel kocht ik 4 kado tasjes om de basis van de December Daily van te maken.
Op twee ervan staan gnomes en toen zei ik tegen Paul, dat is toepasselijk want we gaan Gnome voor de holidays. 
Lag er toch een papierblok met I'll be Gnome for Christmas erop mijn naam te roepen :-)
Uiteraard heb ik washitape in Capelas, maar van sommige kleuren heb ik heel weinig en toen heb ik een paar avonden washitape kaartjes zitten maken.
En zondag gingen we dan eindelijk het nieuwe huis van Jasmine en Wim bekijken.
Ze zijn ongeveer gelijk met ons verhuisd, dus we hadden het alleen nog maar op foto's gezien.
Er stonden nog een paar dozen van Jasmine hier op zolder, die we samen met haar boeken en kratten eten allemaal meegenomen hebben.
Wat hebben ze een mooi huis!
Julian ging ook mee en hij maakte de foto.
Wim dacht dat we zouden bijten dus die had zijn snor gedrukt...
Maar Jasmine had een heerlijke taart gehaald bij de bakker waar ze op zaterdag werkt en die hebben we lekker opgegeten, terwijl we bij kletste.
Dachten we op de terugweg een lege auto te hebben...fout...
We kregen alle lege verhuisdozen mee terug en toen Jasmine hoorde dat Paul deze week nog naar het containerpark moest, was het van oh, wij hebben ook nog spullen staan, maar lopend/op de fiets is het niet te doen (ze hebben geen auto), dus ja hoor, met een wagen vol geladen reden we weer terug :-)

4 opmerkingen:

Marthy zei

Nou, jullie zijn lekker bezig, ik moest er om lachen toen ik het allemaal zat te lezen. Ja, er gaats niets boven een Nederlandse gehaktbal met andijvie, haha.

Bertiebo zei

Lekker bezig, Jolande. Ik moet lachen om dat walvismapje. Ik heb dat niet, maar het is natuurlijk vergelijkbaar met andere mapjes!

trompke zei

Fijn om weer even in België te vertoeven lijkt mij. Ik ga straks op mijn gemak weer even “bijlezen”. ‘t Is weer een tijdje geleden 🙊

Jolande zei

@Marthy het is meer dan 25 jaar geleden dat ik een gehaktbal at, dus extra lekker.

@ Ja Bertie, jij en ik zijn gek op mapjes :-)

@ Hanny, het is dat J&J hier wonen en dat er bepaalde dingen in/om het huis geregeld moeten worden die Julian niet kan doen zelf, maar verder heb ik niets met Belgie.