zondag 3 december 2023

Naar Belgie

 Vrijdag gingen we op vakantie naar Belgie.
We hadden geluk met het weer, want het was de enige windstille dag van de hele week, woensdag stormde het zo hard dat er geen vliegtuigen meer konden landen.

Met de taxi gingen we naar de airport, waar we in 10 minuten door het inchecken en de handbagage controle waren.
Paul maakte een foto van mij en als je me zo ziet zou je denken dat ik heel happy ben dat we gaan vliegen, schijn bedriegt :-)
We vlogen met de NATURAL.
De vlucht verliep heel rustig en na twee uur waren we op Lissabon Airport, waar we het nieuwste vliegtuig van Azores Airline zagen staan: de PURE.
Hij wordt binnenkort in gebruik genomen, dus extra leuk dat we hem nu al gezien hebben.
In Lissabon hadden we drie uur overstaptijd, dus we aten er iets, keken vliegtuigen en hebben zitten lezen.
Helaas vertrokken we met ruim een uur vertraging, pas om 21.00 uur en vlogen we ook nog eens een hele rare extra lange route.
Tussen ons in zat een meneer die eigenlijk niet in een stoel paste, waardoor wij ook heel onconfortabel zaten, eingelijk zouden vliegtuigen een aantal stoelen voor bredere mensen moeten hebben.
Later op de vlucht heeft hij met Paul van stoel gewisseld, zodat Paul naast mij kon zitten en mij om middernacht een kaartje voor mijn verjaardag kon geven.
Hoera, ik heb altijd mijn verjaardag al eens in de lucht willen beginnen (not).
In Brussel waren ze vast vergeten dat we zouden komen, want de gate werd niet aangekoppeld.
Er moest ergens iemand vandaan komen om het ding te bedienen en dat duurde enorm lang.
Toen we eindelijk uit het vliegtuig konden, waren we de enige vlucht op een uitgestorven luchthaven, maar zo konden we wel mooi alle kerstversiering zien en fotograferen zonder mensen erbij.


We hadden gedacht dat de koffers er inmiddels al lang en breed zouden zijn, maar ook daar moesten ze waarschijnlijk iemand voor wakker maken, want die waren er niet en het duurde gigantisch lang voordat ze kwamen.
Toen we ze eindelijk hadden moesten we de (gereserveerde) taxi bellen, maar die nam niet op en de centrale ook niet.
We zijn naar het punt gelopen waar de taxi ons altijd oppikt en daar hebben we staan te koukleumen, want met een temperatuurverschil van meer dan 20 graden en geen winterjassen aan, was het apekoud.
Uiteindelijk belde de taxichauffeur ons en toen was hij er snel.
Omdat het midden in de nacht was, was het rustig op de weg en zo kwamen we dan om half twee  eindelijk bij ons huis aan.

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja nou heb ik je net een kaart gestuurd naar je verste adres. Nou ja, misschien vind je hem bij thuiskomst. Of moet ik bij terugkeer zeggen en ben je nu thuis. Hoe dan ook: gefeliciteerd!

trompke zei

Ik wist dat er iemand jarig was… maar kon niet meer bedenken wie. Nu weet ik het weer. Alsnog gefeliciteerd Jolande!