zondag 22 januari 2023

Verse Vis

 Vanmorgen was Paul in de tuin aan het werk toen de buurvrouw drie vissen kwam brengen, die de buurman een half uur daarvoor gevangen had, verser dan vers :-)
Wij eten nooit gebakken vis, want Paul houdt niet zo van vis en alhoewel ik pescotariër ben, eet ik het liefst zo min mogelijk vis.
Maar nu lag er dus vers gevangen vis mij verwijtend aan te kijken vanaf de aanrecht.
Alleen al bij het zien draaide mijn maag in de rondte en alhoewel ik graag kook, vis heb ik nog nooit gebakken en dat wil ik graag zo houden.
Maar Paul, die nog nooit iets gekookt of gebakken heeft behalve frietjes, belde Marco op en bezorgde die de lach van de dag, door te vertellen dat wij eigenlijk alleen vissticks (tegenwoordig zeesticks) eten en wat hij nou met die vis moest doen.
Paul kreeg dus een online lesje "hoe bak ik vis" en ging aan de slag.
Oke, dat zag er al helemaal niet smakelijk uit, dus ik was ook zo weer weg na het maken van een foto, maar Paul was dapper, proefde het en vond dat het blubberig smaakte...waarschijnlijk dus niet gaar.
Dit visje verdween in de prullenbak, de andere twee in de diepvries voor als Marco en Anne in de buurt zijn en wij houden het voortaan wel weer gewoon bij vega :-)

3 opmerkingen:

Marthy zei

Ik heb een man die niet van vis houdt maar ik ben er dol op. Dus wat eet ik vaak als we op restaurant zijn, VIS.

Bertiebo zei

Hahaha herinner ik me nou goed dat jullie vaker voedsel krijgen dat je eigenlijk niet wil?

Margriet zei

Blubberige vis klinkt inderdaad niet erg lekker LOL