zondag 28 april 2024

Belgie Week 4

We zouden eigenlijk woensdag terug vliegen, maar dat hebben we twee weken opgeschoven omdat we de kast in onze badkamer zouden aanpakken en ik in die tijd de woonkamer zou schilderen.
Toen onze vaste elektricien kwam om een sterkere ventilator te installeren in de badkamer en nieuwe stopkontacten in de woonkamer zei hij dat hij een goede schilder kent die dat wel kon doen.
Hij belde de schilder, die kwam ´s avonds kijken en zei dat hij de kamer volgende week zou kunnen schilderen, nou dat is natuurlijk heerlijk (zeker voor mijn rug).
Hij keek ook in de badkamer en zei dat daar het houten paneel het beste vervangen kan worden, maar dat kan beter in de zomer als het een poos goed droog is en dat hij dat ook kan doen.
Ook dat is heel fijn, want schoonmaken en schilderen gaat wel, maar om hele panelen te gaan uitzagen en vervangen laten we liever aan mensen over die daar verstand van hebben.
Gelukkig bleef er voor ons ook nog genoeg te doen, zodat we de tickets niet voor niets omgeboekt hadden.
Woensdag waren er werken aan het elektriciteitsnet en toen ze de stroom er weer opzette hebben ze ´aan een verkeerde knop gedraaid´ en een te hoog voltage erop gezet...
Briljant, dat gaf in buurt heel wat kapotte apparaten: koffiemachines, computers, tv´s enz.
Wij kwamen goed weg, want bij ons was alleen het modem om zeep en dat kwam Telenet netjes herstellen.
Er bleek ook kortsluiting in het kastje buiten te zijn en ook dat werd verholpen, zodat we weer internet hadden.
En zo konden we dan zaterdag online Koningsdag kijken!
Met een tompouce van Delhaize, want AH verkoopt geen tompoucen meer, die zijn vervangen door crompoucen en die hoeven we niet, zeker niet op Koningsdag.
Ik heb de kamer helemaal gestoft, ontvet en we hebben een stukje behang dat Maui en Mandu helemaal kapot gekrabt hadden eraf gehaald en een nieuw stuk opgeplakt.

In het najaar willen we de keuken laten opknappen.
De keuken is fantastisch wat ontwerp betreft, maar de deurtjes, aanrechten en achterwanden zijn echt aan vervanging toe.
Aangezien dat beter is om te regelen als we hier zijn, is Paul daar heel druk mee geweest en komen er nu verschillende bedrijven langs.
Voor Mandu zijn het slechte dagen, want die is doodsbang voor vreemde mensen, als de bel gaat schiet hij al in de stress, zo zielig.
Normaal kruipt hij dan achter de tv, maar ja, die is er nu even niet, dus verschuilt hij zich nu onder Julian´s dekbed: zo zielig.
Het was dus een rommelige, hele drukke, maar wel nuttige week.





3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat zullen die mensen zich rot hebben gevoeld!

Jolande zei

Nee hoor, want dat schijnt om de haverklap te gebeuren.

Marthy zei

AH geen oranje tompoucen, ze moesten zich schamen!