dinsdag 2 juli 2019

Azoren dag 2 Ponta Delgada en Feteiras

De bedden in het appartement zijn vrij hard, dus ik was al redelijk vroeg op omdat ik niet meer kon liggen: pluk de dag.
Voor het ontbijt at Paul muesli en ik havermout en het voelde echt alsof we er woonden :-)
Na de koffie gingen we op  pad, op de hoger liggende weg stopten we even om vanaf daar een foto van het appartementengebouw te maken.
 Toen gisteren het licht anders op de auto viel ontdekten we nog twee deukjes, dus reden we even naar de Airport om het te laten aftekenen.
 Omdat we hier twee weken blijven hebben ze ons een Clio Capture gegeven; daar is de bodem wat hoger en dat is wel fijn voor als je op secundaire wegen terecht komt.
 Paul had zijn zonnebril in Belgie laten liggen (waarom hadden we ook alweer een checklist???) en omdat de lucht hier vrij scherp is, moest er dus weer een nieuwe komen.
We keken even binnen in de hal van het vliegveld, maar daar hadden ze alleen dure merkzonnebrillen.
We zagen er een mini bloementapijt en info over de processie die komend weekend gehouden gaat worden.


We reden naar de miradoro (van het ezeltje) in Relva waar we onze lunch aten.
Omdat we vanmiddag een afspraak hadden in Ponta Delgada zijn we een beetje in de buurt gebleven en naar Feteiras gereden, daar hebben we gekeken of we het huis van M&A konden vinden: niet dus.
Helemaal op het eind kwamen we nog langs het gele huis wat we ooit eens bijna bezichtigd hadden.
En nog steeds vinden we Feteiras een heel lelijk, doods dorp.
 Ik had hoofdpijn en omdat het maar niet wilde zakken zijn we naar het appartement gereden, daar heb ik een zetpil genomen en ben naar bed gegaan.
Paul is even na vier uur richting Ponta Delgada gereden waar hij  een afspraak had met onze advocaat.
Toen hij terug kwam had hij een zonnebril gekocht en een kadootje voor me meegenomen: een nieuwe Azoren mok! :-)  Daar kan ik nu de komende dagen mijn koffie uit drinken.
Omdat we geen eten hadden en ik geen zin had om in de drukte van het winkelcentrum in PD te gaan eter,  zijn we naar de nieuwe Continente in Capelas gegaan om eten te kopen.
We wisten dat Continente daar een nieuwe supermarkt had geopend, dus we waren erg nieuwsgierig.
Wat een mooie winkel, helemaal nieuw met veel parkeerplaatsen en het assortiment is ook heel behoorlijk.
En er zitten ook nog een kledingwinkel, drogist, sportwinkel en electronicawinkel in het gebouw, samen met een pasteleria!
Wat een aanwinst.
 We hielden het makkelijk en aten een tortilla met sla en kerstomaatjes en die smaakten een stuk beter (minder waterig) dan bij ons.

Geen opmerkingen: