donderdag 6 april 2023

Paasvakantie in Belgie

 Voordat we vorige maand onverwachts terug naar België moesten hadden we de vluchten voor de Paasvakantie al geboekt.
En zo gingen we dan afgelopen maandag alweer naar België.
De vlucht vertrok laat in de middag, dus alles kon op het gemak zonder stress, maar daar kwam een eind aan toen bleek dat de gereserveerde taxi niet kwam, foutje in het systeem...
Er kwam alsnog een taxi uit Ponta Delgada en die bracht ons in sneltreinvaart naar de luchthaven toe, waar de vlucht een vertraging van ruim een uur had omdat de Franse verkeersleiders een langzaamaan actie houden.
Er was niemand voor ons bij de bagage incheck en ook de handbagage controle was zo gedaan, dus konden we gaan zitten wachten.
Uiteindelijk kwam ons toestel aan en na een uurtje konden we boarden.
Het was de eerste Tui vlucht van dit seizoen; heen zat  het toestel helemaal vol  met toeristen, maar nu zaten er hooguit 25 mensen in het toestel.
Toen we vertrokken zagen Paul en ik onze favoriete vliegtuigen staan: de Magical
en de Breathe!
Vliegtuigen komen zelden of nooit over de noordkant van het eiland, maar om tijd te winnen draaide de piloot deze keer wel over de noordkant en zo zag Paul ons huis onder ons liggen.
We vlogen over Ribeira Grande
staken het eiland over en zagen Furnas onder ons liggen
Povoação en Faial da Terra was het laatste stukje van het eiland dat we ook nog konden zien, daarna werd het voor een lange tijd water.
We vlogen eens met Tui naar Cuba; een vlucht van 13 uur en toen werd er heel mooi op de reisbeschrijving aangekondigd dat we één glaasje water gratis kregen!!!
Nu stond er dat de vegetarische maaltijd heel speciaal samengesteld was door een chef :-)
Chef dacht als ik nou een blikje droge kikkererwten in een schaaltje gooi met wat stukjes tomaat en komkommer, dan is dat een geweldige maaltijd.
Daar doen we dan een schaaltje met 'gras', een tomaatje, een olijf en stukjes koude aubergine, courgette en artisjokhart bij, en het wordt smullen lol
Ik heb meestal hoofdpijn als we gaan vliegen (nu ook) en wordt heel snel misselijk van vliegtuigeten, dus ik heb een meegebrachte bolo gegeten en de vega maaltijd laten staan.
Het was heerlijk dat er zo weinig mensen in het toestel zaten, Paul was op de rij achter me gaan zitten en zo kon ik over drie stoelen heen liggen en zo vlieg ik het liefste: liggend :-)
Twintig minuten voor de landing moesten we weer gaan zitten en zagen we beneden ons weer een zee van lichtjes.
Het was fijn om nu weer eens een rechtstreekse vlucht naar Brussel te hebben.
Tegen de tijd dat we bij de bagageband waren was de bagage er ook al en konden we doorlopen naar de gereserveerde taxi, die er wel was en ons snel terug bracht naar huis.
Daar werden we opgewacht door Julian, die net een appelcake voor ons had gebakken; die was nog warm en smaakte overheerlijk!
En nu hebben we dus Paasvakantie lol



1 opmerking:

Marthy zei

Dan wens ik jullie een hele fijne Paasvakantie.