zaterdag 18 maart 2023

Abrigos

 Gisteren reden we vanaf São Vicente Ferreira over een landweggetje richting Faja de Cima om daar een cache te zoeken.
De weg is smal, dus parkeerden we de auto een stuk verderop waar genoeg ruimte was om hem neer te zetten en dat twee andere auto's elkaar ook nog konden passeren.
Ik had gezien dat de cache aan de achterkant van de wei, tegen de bergrand aan moest liggen en dat we dus door het weiland zouden moeten lopen.
Gelukkig was er geen hek, want hoewel er in principe toestemming gegeven moet zijn om een cache te leggen, heb ik toch altijd zoiets van hoe ga je in het Portugees uitleggen wat je aan het doen bent als er ineens politie voorbij komt of een boze boer :-)
Maar goed, geen hek, dus wij de wei op en  dwars door het hoge gras richting de Abrigo
Van de cachepagina leerden we dat Abrigos bergschuilplaatsen of berghutten zijn. Het zijn zeer rustieke constructies die dienen als beschutting voor veehouders tegen het weer in het winterseizoen. Op het eiland São Miguel zijn deze schuilplaatsen zeer zeldzaam.
Wij hebben er inderdaad nog nooit eentje gezien op het eiland en ook deze zie je amper vanaf de weg, omdat hij aan het oog wordt onttrokken door de Hedychium die ervoor staat.
Vanaf de abrigo  hadden we een prachtig uitzicht op Pico das mamas en daarachter Sete Cidades.
En dat vind ik nou een van de leuke dingen van cachen, je ziet dingen waar je anders nooit zo komen, of zo voorbij loopt/rijdt en soms leer je ook nog iets.

1 opmerking:

Marthy zei

En een mens is nooit te oud om iets te leren.