maandag 6 maart 2023

Omzwervingen van een doos

 Toen we in december in België waren, wilden we nog wat dingen meenemen zoals een serie boeken, jaargang Daphne's Diaries, voor een jaar anijsstaafjes enz, maar omdat dat veel te zwaar werd voor in de koffers, pakte Paul alles in een doos.
Die doos vanuit België versturen kost € 80,= dezelfde doos vanuit Nederland € 40,= en aangezien we toch een dagje naar Zeist gingen, deden we de doos daar op de post.
Omdat de post soms sneller kan zijn dan je verwacht, gaven we het adres van Marco en Anne op, zodat als wij nog niet terug zouden zijn op het eiland, de doos bij hun bezorgd zou worden.
Als afzender gaven we het adres van Kees, die in Limburg woont.
Wij waren inmiddels terug in Capelas en dachten elke dag een telefoontje te krijgen van Marco en Anne dat de doos er zou zijn, maar nee hoor.
Tot na een poos Paul een mailtje kreeg van Kees: bedankt voor het plantje, maar van anijsstaafjes houden we niet...de doos was dus retour afzender...
Gebeld met de Nederlandse post, waar ze vertelde dat zoiets wel eens vaker voorkwam, waarschijnlijk blijven staan bij de douane en toen weer terug.
We kregen het geld terug en moesten het nog maar een keer proberen.
 
Tweede poging.
Kees bracht de doos weer naar de post en verstuurde hem nu naar ons eigen adres, maar na een week of wat werd de doos weer bij hem terug gebracht.
Bij de post kon niemand vertellen hoe dat nou kwam.
Er was nu een ander verzendadres en hij was op een heel ander postkantoor afgeleverd.
Maar de mevrouw die Paul nu aan de telefoon had zag dat de code nergens gescand was en dat betekend dat de doos beide keren niet de grens over gegaan is....
Enfin met de Nederlandse post schoot het niet op, dus moest het anders.
 
Derde poging.
DHL.
Die kwamen heel netjes de doos ophalen bij Kees, om hem vervolgens na een week weer terug te brengen met de mededeling dat het adres niet bestaat!!!
Uiteindelijk kwamen we er dan achter dat DHL wel in Portugal bezorgd, maar niet op de Azoren.
Marco en Anne hadden deze soap ook gevolgd en Anne zei dat we Packlink (?) moesten proberen.
Haar familie stuurt altijd spullen op, die zijn er met een week en dat kost maar € 20,=
 
Vierde poging.
Inderdaad packlink vanuit Nederland kost € 20,=, voor dezelfde doos uit Belgie komt er 100 euro bij!
Gelukkig stond de doos net over de grens in Nederland, dus Packlink kwam de doos halen op een woensdag.
Wij vlogen zaterdag terug naar België en ja hoor, de woensdag daarop kregen we een mailtje of we even wilden bevestigen dat we de doos ontvangen hadden, want hij was afgegeven.
Paul had natuurlijk al een mailtje gestuurd dat we er niet waren en of de doos vastgehouden kon worden, maar hij was dus al bezorgd.
En wie bezorgd zulke dozen op het eiland??? DHL LOL
Enfin we kregen bericht terug dat hij afgegeven was bij de buren.
Vanmorgen kwam een van de buurjongens hem brengen en is de doos eindelijk waar hij zijn moet, pfff

2 opmerkingen:

Marthy zei

Wat een verhaal zeg. Maar gelukkig, hij is er eindelijk. Op ons Franse adres wordt een pakje ook niet aldijd zonder slag of stoot goed afgeleverd dus bestellen we niet vaak.

Margriet zei

Oh wat een soap! Maar jullie weten nu hoe het moet LOL