zondag 14 mei 2023

Santa Maria Dag 2 Vila do Porto

Bij Forte de São Bras begint de hoofdstad Vila do Porto.
Nu is hoofdstad wel een heel groot woord; het is een lange straat van ongeveer 2,5 kilometer lang met aan beide kanten een smalle parallelweg.
Er is een heel groot plein voor het gemeentehuis en Igreja de Nossa Senhora da Vitória.
Er was een apart stukje voor het beeld, dat komend weekend tijdens Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres door de straten wordt gedragen.
Dit is een heel groot feest op de eilanden en we hebben ons laten vertellen dat er dan ook een soort processie is van mensen die op hun knieën door de straten kruipen.
Aan de overkant van het plein was meer mijn ding; een mural.
Toen we dichterbij kwamen zagen we dat het  niet vlak op de muur geschilderd was, maar gemaakt was van allemaal afval; echt knap. 
Elk jaar in augustus is er op het eiland altijd een muziekfestival: Festival Mare de Agosto en de murals die we gezien hebben zijn ter gelegenheid daarvan.
Dit kunstwerk is gemaakt door bOrdalo II.
In de kleine hoofdstad zijn verschillende kerken, maar dit is de Igreja Matriz; de hoofdkerk: Igreja de Nossa Senhora de Misericórdia.
Aan de overkant was een parkeerterreintje met op de muur ook een mural. Ik had geluk dat er net een auto wegging en ik deze foto kon maken vlak voordat er een andere kwam.
De Portugezen eten laat (21.00 uur) en de eerste jaren dat wij op de Azoren kwamen was er voor die tijd geen restaurant open. 
Nu er meer toeristen komen is dat wel veranderd en zo konden we hier in de Central Pub wat eten op de tijd dat we dat normaal gesproken doen.
De fish & chips waren hier overheerlijk!
Na het eten zijn we richting het hotel gereden, dat net buiten de hoofdstad ligt, maar we zijn eerst nog even in Reserva Florestal de Recreio de Valverde Eng. Emiliano Costa gaan kijken.
Dat is een hele lange naam voor het stadspark :-)
Op het einde was een miradouro
die uitkeek op de kloof die parallel loopt met de hoofdstad.
En er was een klein hertenkampje, iets dat we al vaker gezien hebben in dit soort parken.
En daarmee zat onze eerste dag erop en hebben we al best veel mooie en/of interessante plekken gezien.

1 opmerking:

Bertiebo zei

Wat knap zeg die mural van afval. En die andere mural is ook erg leuk. Vrolijk!