maandag 26 juni 2023

Terceira Dag 7 Jardim Duque da Terceira

 Paul had een lijstje gemaakt met wat we allemaal nog wilden doen/zien en daarop stond Centrum en Grot op één dag.
Nu we vandaag nog in het centrum waren konden we mooi de Jardim Duque da Terceira gaan bekijken en de labcache doen die daar ligt.
De tuin ligt 100 meter lopen bij het huis vandaan en we waren er al zo vaak voorbij gekomen, maar het was er nog niet van gekomen om hem te gaan bekijken.
Daar begonnen we dus vanmorgen gelijk na het ontbijt mee.

Als je de tuin binnenkomt zie je gelijk de obelisk erbovenuit steken.
De labcache bestond uit 5 vragen en voor elke vraag moest je bij een boom/plant de latijnse naam ingeven.
Alhoewel de tuin er nog steeds mooi uitziet is het een beetje vergane glorie, want veel bomen/struiken zijn er niet meer of de stenen met azulejos waren er niet meer.
Voor de vragen hadden we dus steeds Google nodig, maar iets wat ik op mijn labtop in een minuut kan vinden, daar ben ik op mijn smartphone een kwartier mee bezig en bovendien loopt mijn batterij dan veel sneller leeg, dus zijn we tig keer op en neer het huis gelopen.

 


De tuin ligt tegen een heuvel en hoe hoger je komt hoe mooier het zicht op de tuin is.



Op het hoger liggende stuk tussen het watervalletje en het einde lagen stapstenen, waar ik natuurlijk overheen ging in plaats van over het normale pad.
Er was een stukje met bananenbomen, waar ook banaantjes aan hingen, die kleine locale bananen hebben zoveel meer smaak dan de geïmporteerde.

En in de tuin staat ook een prachtig mini bibliotheek.
Van de laatste vraag konden we het antwoord wel online vinden, maar kregen het niet ingevoerd, dit was de meest waardeloze labcache die we tot nu toe gedaan hebben, maar gelukkig was de tuin wel mooi en het bezoeken waard.he
We namen de achteringang van de tuin en kwamen toen bij een volgend punt van de labcache over hoe het water naar de stad kwam.
Hier was een systeem gemaakt met metselwerk waardoor het water in een Y-vorm door de stad stroomde en daar langs kwamen allemaal molens en bedrijven die het water nodig hadden.
Het allerlaatste punt van die serie was vlakbij de haven bij een van die fabrieken, maar dat vonden we nou niet echt het bekijken waard.
We wandelden weer terug naar het huis en onderweg maakte ik deze foto van een mural.

1 opmerking:

Marthy zei

Prachtige tuin zeg, mooi met al dat water.