dinsdag 27 juni 2023

Terceira Dag 7 Monte Brasil

 Toen we in het huis kwamen om te lunchen en ik de kaartjes ging zoeken voor de grot, zei Paul dat we dat toch zouden combineren met het centrum, eh ja, daar waren we toch net geweest vanmorgen...
Hier bleek dus even spraakverwarring te zijn, Paul bedoelde het centrum van het eiland en de grot en ik dacht dat hij het centrum (stad) bedoelde met de grot :-) vandaar dat ik vanmorgen ook ruim de tijd had genomen voor die labcache, omdat de grot toch pas om 14.00 uur open gaat.
Goed, die grot zouden we dus bezoeken als we het centrum van het eiland nog gingen bekijken en daarom gingen we vanmiddag naar Monte Brasil, die ook nog op het lijstje stond.

Halverwege de berg was er een miradouro waar je al wel uitzicht op de stad had, maar toch nog niet zo mooi als helemaal boven.
Boven aangekomen hebben we de auto op de parkeerplaats gezet en zijn we eerst naar het beeld van Koning D. Aafonso VI gewandeld
en daar was het uitzicht al heel mooi.
Iets hoger ligt Pico das Cruzinhas en daar kijk je uit over de hele zuidkust van het eiland.
Rondom zijn er nog een aantal plaatsen met afweergeschut.
Een stukje verderop was een soort van dierenparkje, met verschillende dieren zoals dit hertje
en een pauw.
Maar er waren ook dieren die buiten de omheining zaten, dit roodborstje bleef mooi zitten zodat ik een foto kon maken.
Voor moeder eend en haar drie kuikens heb ik wat meer moeite moeten doen. Ik wilde niet te dichtbij komen dus stond ik op een afstandje, maar ze ging steeds tussen mij en haar kuikens staan.
Maar wat ik het allerleukste vond was de kattencolonie en vooral dat er een kattenpoes naast het bord zat.
Die hebben daar een heel goed leven, ze worden verzorgd, krijgen eten en er staan allemaal huisjes waar ze in kunnen gaan liggen.
Een stukje lager op de berg keken we nog even bij de krater beneden ons, daar was een schietbaan in gemaakt.
Het is hier niet raadzaam om van de paden af te gaan, want je kunt zomaar ineens een heel stuk de diepte in vallen, zoals hier bij deze rotswand.
Toen we alles bekeken hadden zijn we weer naar de voet van de berg gereden.

Geen opmerkingen: