dinsdag 14 november 2023

Pico Dag 5 - Quinta das Roras

 Vanaf Museu do Vinho reden we een stukje de berg op om Quinta das Rosas, de botanische tuin, te gaan bekijken en daar waren we zo goed als alleen.

Aan het begin van de tuin was een stukje waar heel wat sorrisos de pedra stonden, nu wisten wat het waren en dat maakte het nog leuker.
Er was zowaar een kapel in de tuin.
De tibouchina in onze tuin was inmiddels helemaal uitgebloeid, maar op Pico stonden ze nog volop in bloei en hier in deze tuin ook. De kleur van de bloemen vind ik toch zo mooi.
Veel paddenstoelen zie je hier niet, maar hier zagen we er eentje waarvan ik denk dat het een aardappelbovist (plofpaddenstoel) is.
In de tuin moest ook een cache liggen, helemaal achteraan en de hint was "Bird of Paradise".
Die hebben we zelf ook in de tuin staan, dus we weten hoe die eruit ziet, maar we zagen ze nergen.
Ik ging de logs maar eens bekijken en las steeds dat mensen ze niet konden vinden, dat ze waarschijnlijk weggehaald waren.
Tot we opeens doorkregen dat we helemaal niet onder bananenbomen stonden, maar dat deze reuze hoge plant de Bird of Paradise was...wij hebben duidelijk mini exemplaren in onze tuin :-)
Water met een bruggetje mag natuurlijk niet ontbreken
Er stonden nog veel planten in bloei, zoals deze schitterende promea.
Ook stonden er verschillende ginkgo biloba, van alle bladvormen die er zijn vind ik deze waaiervormige bladeren het allermooiste.
We hebben onze meegebrachte broodjes opgegeten in de tuin en omdat Montanha do Pico nog steeds in de laaghangende wolken verdwenen is, zijn we via een binnendoorweggetje terug naar Madalena gegaan.
Daar hebben we op het terras van het huisje koffie zitten drinken
en terwijl we daar zaten zagen we de veerboot voorbij komen.
We hadden nu mooi de tijd om een huurauto en accomodatie op São Jorge te regelen en ik ben vast aan mijn ´programma´ van foto´s uitzoeken, caches loggen en dagboek bijschrijven begonnen.

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Van verveling geen sprake dus. En het is ook allemaal supermooi!

Marthy zei

Prachtige planten daar in de botanische tuin, ik zou daar met plezier rondgelopen hebben.