zaterdag 18 november 2023

Pico Dag 6 - Bolo Baleeiro en Rola-Pipas

We besloten om via de weg dwars over het eiland richting Lajes te gaan en dan via de kustweg terug naar Madalena te rijden.
Maar eerst zijn we nog even naar Lajes gegaan.
We parkeerden de auto vlakbij de molen en terwijl we naar de hoofdstraat liepen zagen we deze mural met v.l.n.r. Azoreaans klokje, pinksterbloem, leeuwentand en Azoreaans vergeet-mij-nietje.
We proberen graag de gebakjes die traditioneel zijn op een eiland en voor Pico was dat naast de Queijadas do Pico, de Pico Bolo Baleeiro; een walvisvaarderstaart.
We hadden al bij de Paderia in Madalena gevraagd, maar de enige Padaria die ze verkoopt is deze in Lajes.
Vorige keer dat we hier waren was die helaas gesloten omdat het zondag was, maar nu we toch vlak in de buurt waren en tijd hadden zijn we er even naar toe gegaan.

Je kunt ze alleen maar als een hele bolo kopen, dus dronken we er alleen een kop koffie en namen we de bolo mee voor thuis (en hij was erg lekker!)
Toen hadden ze er nog twee over en die hebben we meegenomen voor de buren, die dat erg leuk vonden.
 
Ik was ook mee :-)
In tegenstelling tot de vorige keer dat we hier waren was er nu een stuk van do PIco te zien.
Aangezien we het stuk tussen Lajes en Madalena al helemaal bekeken hadden zouden we in een keer door kunnen rijden, maar ik had de vorige keer twee beschilderde bushaltes gezien en die wilde ik vandaag wel nog even op de foto zetten.

Het was nog zulk mooi weer en het was nog geen tijd om te gaan eten, dus besloten we om nog even een multi cache te gaan doen bij de Rola-Pipas, want daar waren we nog niet geweest.
We volgden een bordje en kwamen toen op een hele smalle dustroad, die tussen de currais doorging.
Hier moet je dus geen tegenligger tegenkomen...
Aan het eind van de weg bleek dat we ook om hadden kunnen rijden en dan via een normale weg er hadden kunnen komen, maar daar wees het bordje niet naar en deze weg was ook veel spannender :-)
De Rola-Pipas zijn gladde hellingen die zijn uitgegraven in het basalt. Het maakte het makkelijker om de wijnvaten naar de dichtsbijzijnde haven te vervoeren, maar het was niet makkelijk om dit terrein te egaliseren.
Terwijl we hier liepen hadden we een mooi uitzicht op Faial aan de ene kant
en de currais achter ons.
Omdat het zoeken van de multi langer had geduurd dan we hadden gedacht én we er toch langs kwamen, zijn we bij de Burger King gaan eten om deze fijne dag  en ons bezoek aan Pico af te sluiten.

 

2 opmerkingen:

Marthy zei

Ontzettend leuk die beschilderde bushokjes.

Bertiebo zei

En ik vind die bloemetjes op het beton zo leuk. En jouw foto ook!)