zaterdag 12 december 2020

Offerte geaccepteerd!

Nadat we de bouwvergunning voor het nieuwe ontwerp van het kleinere huis hadden gekregen zijn er bij 4 bouwbedrijven offertes aangevraagd.
Onze architect stelde twee bedrijven voor die projecten van hem gebouwd hebben.
Wij hadden zelf contact met het bouwbedrijf dat we tijdens ons laatste bezoek aan São Miguel gesproken hadden.
En dan was er nog een bedrijf waar we op het punt stonden om mee in zee te gaan tijdens de eerst bouwvergunning, tot de regering roet in het eten gooide en de hele boel de prullenbak inging.
Van de eerste drie bedrijven hadden we de offertes al een poosje liggen, het wachten was dus op de vierde, maar dat duurde en duurde maar.
We hadden afgesproken dat we op het eind van deze week een beslissing zouden nemen en de bedrijven wat zouden laten horen.
Het laatste bedrijf liet woensdag weten dat het net de begroting van de elektricien had gekregen en dat ze het ten laatste vrijdag zouden laten weten.
Het derde bedrijf , waar we afgelopen keer geweest waren vroeg nu ongeveer het dubbele van wat er toen gezegd was en aangezien ze qua prijs enorm boven de andere twee zaten viel die gelijk al af.
We hadden al zo'n idee dat het laatste bedrijf, omdat we zo lang op hun hebben willen wachten, wel zoiets zouden hebben van we kunnen best veel vragen, ze nemen ons waarschijnlijk toch wel en daarom hadden we al besloten dat als de prijs niet tussen de twee andere bedrijven zou zitten, maar erboven we het niet zouden doen.
Paul had alvast een aantal verschillende mails gemaakt, zodat als de offerte binnen kwam we gelijk de knoop door zouden kunnen hakken en de goede mail naar onze architect zouden kunnen sturen.
Halverwege vlieger/musical avond kwam de mail inderdaad binnen en zoals we al verwacht hadden was de prijs een stuk hoger dan de andere twee en ze konden ook nog niet zeggen wanneer ze zouden kunnen gaan beginnen met de bouw, dat zouden we half januari horen.
Dat zou betekenen dat we in januari misschien te horen zouden krijgen dat ze eind 2021 kunnen gaan bouwen, dus dat bedrijf werd het ook niet.
Toen bleven de twee bedrijven over waar we zelf, op heel veel foto's na, niets van gezien hebben, maar we hebben wel een blind vertrouwen in onze architect, waar we nu al zoveel jaren ervaring mee hebben. 
Dus stuurden we gisteravond de bevestiging weg waarmee we de offerte van het eerste bouwbedrijf accepteren.
De architect gaat gelijk alle stempels enz regelen zodat de bouw kan gaan starten en als alles goed gaat beginnen ze al in februari!!!
We zijn nu officieel verder in deze procedure dan in de vorige en dat is een heel fijn gevoel!

2 opmerkingen:

Margriet zei

Wat ontzettend spannend joh! Maar gefeliciteerd met deze belangrijke stap en wat een leuke vooruitzicht dat ze in februari al beginnen met bouwen!

trompke zei

Jaaaaa..... it giet oan! Gefeliciteerd! Erg spannend inderdaad!